Торти, тістечка

Додано: 27 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть розпушувач для приготування бісквітного тіста? 

варіанти відповідей

хімічний;

механічний;

біологічний;

хімічний або біологічний

Запитання 2

Вкажіть набір сировини для приготування основного бісквіта: 

варіанти відповідей

 борошно, крохмаль, цукор, меланж есенція;

борошно, жовтки яєць, цукор амоній, маргарин.

борошно, масло або маргарин, цукор, яйця, есенція;

борошно, масло або маргарин, цукор, крохмаль.

Запитання 3

Вкажіть набір сировини для приготування масляного бісквіта:

варіанти відповідей

борошно, цукор, яйця, есенція;

борошно, цукор, жовтки яєчні, білки яєчні, есенція;

борошно, меланж, цукор, маргарин, сіль, амоній, есенція. 

борошно, цукор, жовтки яєць, есенція,

Запитання 4

Який розпушувач додається до рецептури масляного бісквіта?

варіанти відповідей

амоній;

дріжджі

двовуглекислий натрій. 

дріжджі, амоній;

Запитання 5

При якій температурі випікають вироби із бісквітного тіста? 

варіанти відповідей

150-160 0С;

160-180 0С;

200-220 0С. 

230-240 0С. 

Запитання 6

Скільки часу випікають н/ф бісквітний для рулетів? 

варіанти відповідей

протягом 5-7 хв.;

протягом 20-25 хв

протягом 10-15 хв.

протягом 20-30 хв.

Запитання 7

Скільки часу випікають основний бісквіт?

варіанти відповідей

протягом 20-25 хв;

протягом 30-40 хв.

протягом 25-30 хв.

протягом 15-20 хв.

Запитання 8

Скільки часу витримують бісквіт після випікання? 

варіанти відповідей

 протягом 2-3 год.;

протягом 4-5 год.;

протягом 6-8 год.

використовують відразу після охолодження

Запитання 9

Вкажіть причини виникнення таких дефектів при приготуванні виробів із бісквітного тіста: бісквітний н/ф приготовлено з грудочками із борошна: 

варіанти відповідей

швидка масу вилили в форму;

низька температура випікання,

недостатнє замішування тіста, було засипано відразу все борошно;

різко змінено температуру в пекарській шафі. 

Запитання 10

Який бісквіт готують із підігріванням?

варіанти відповідей

основний;  

масляний;

«Буше».

"Новий"

Запитання 11

З яких основних стадій складається технологічний процес приготування тістечок? 

варіанти відповідей

із приготування оздоблювальних н/ф та оздоблення випечених основних н/ф;

із приготування основного випеченого н/ф, приготування оздоблювальних н/ф, про шарування та наповнення й оздоблення;

із приготування прикрашальних н/ф і оздоблення випеченого н/ф. 

із приготування основного випеченого н/ф, оздоблення;

Запитання 12

До якої товщини розкачують пісочне тісто для приготування тістечок пісочне «Кільце»? 

варіанти відповідей

до 2-3 мм;

до 6-7 мм;

до 3-4 мм: 

до 8-10 мм: 

Запитання 13

При якій температурі випікають тістечко пісочне «Кільце»?

варіанти відповідей

230-240 0С;  

180-200 0С;

220-230 0С.

160-170 0С.

Запитання 14

З якого тіста випікають н/ф для тістечок «Корзинки»?

варіанти відповідей

із заварного;

із пісочного;

із бісквітного. 

із листкового;

Запитання 15

Вкажіть правильний варіант технологічного процесу приготування тістечка пісочного, глазурованого помадою?

варіанти відповідей

пісочні пласти склеїти попарно масляним кремом, верхній шар тістечка глазурувати помадою; після застигання помади нарізати гарячим ножем на тістечка розміром 80-110 мм;

пісочні пласти склеїти білковим кремом; верхній шар змастити фруктовою начинкою, потім зверху за глазурувати помадою, коли помада застигне нарізати на тістечка розміром 90-120 мм;

пісочні пласти склеїти попарно фруктовою начинкою, на поверхню нанести тонкий шар фруктової начинки і глазурують помадою, коли помада застигне нарізати на тістечка розміром 90-40 мм. 

пісочні пласти склеїти масляним кремом, верхній шар тістечка глазурувати помадою; після застигання помади нарізати гарячим ножем на тістечка розміром 50-50 мм;

Запитання 16

Який крем краще використовувати для приготування бісквітнокремового торту? 

варіанти відповідей

заварний;

всі варіанти вірні

білковий

масляний. 

Запитання 17

При якій температурі випікають пісочні торти?

варіанти відповідей

180-190 0С;

200-210 0С;

230-240 0С. 

160-170 0С;

Запитання 18

З якою метою до сиропу для промочування бісквітних шарів для торта додають коньяк або десертне вино?

варіанти відповідей

 Для надання пористої структури.

   

Для зберігання форми

Для ароматизації та покращення смакових якостей торта.

Для вологості бісквіта

Запитання 19

1.    При якій температурі випікають білкове тісто для торту?

варіанти відповідей

  При 100-1100 С.

При 180-190 0С.

При 130-140 0С.

При 70-80 0С.

Запитання 20

Якої форми відсаджують заготовки для бісквітних тістечок “буше” з білковим кремом?

варіанти відповідей

Овальної.

Круглої

Квадратної

трикутної

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест