22 червня о 18:00Вебінар: Telegram для навчання: практичні кейси зі створення вчителем каналу та бота

Творчість Юлії Смаль. Хімія і їжа

Додано: 12 квітня 2020
Предмет: Літературне читання, 4 клас
Тест виконано: 350 разів
11 запитань
Запитання 1

Чим найбільше любила займатися Юля у дитинстві та юності?

варіанти відповідей

Варити їсти

Читати книги

Рибалити

Грати в рухливі ігри

Запитання 2

У якому стилі написано твір?

варіанти відповідей

розмовний

художній

науково-художній

Запитання 3

У чому полягає суть хімічної реакції.

варіанти відповідей

зміні властивостей речовини(колір, густина, смак, твердість)

зміні кількості речовини

зміні положення речовини

Запитання 4

На прикладі якого предмета автор розповів читачам про зміни, що відбулися внаслідок реакції?

варіанти відповідей

картопля

огірок

буряк

Запитання 5

Що таке атом?

варіанти відповідей

Частинка матерії Всесвіту, яка зберігає її властивості.

Найдрібніша хімічно неподільна частинка.

Тверде тіло, що має форму багатогранника.

Запитання 6

Що таке кристал?

варіанти відповідей

Частинка матерії Всесвіту, яка зберігає її властивості.

Найдрібніша хімічно неподільна частинка

Тверде тіло, що має форму багатогранника.

Запитання 7

Чим "відзначився" в теорії куховарства Антуан Лоран Лавуазьє?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик

Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром


Дослідив залежність якості м’ясного бульйону від його густини

Запитання 8

Чим "відзначився" в теорії куховарства хімік Огюст Парманьтьє?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик


Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

Дослідив залежність якості м’ясного бульйону від його густини

Запитання 9

Чим "відзначився" в куховарстві хімік Юстус фон Лібіх?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик


Дослідив залежність якості м’ясного бульйону від його густини

Запитання 10

Чи можна назвати процес варіння яйця хімічною реакцією?

варіанти відповідей

Ні, бо яйце не змінило кольору

Так, бо відбувся процес денатурації

Ні, бо яйце не змінило своїх властивостей

Запитання 11

Познач синоніми до слова куховарство.

варіанти відповідей

повар

кулінарія

їжа

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест