Українська література до ЗНО 2020 (висловлювання про автора або про твір)

Додано: 22 березня 2020
Предмет: Українська література, 11 клас
Тест виконано: 15 разів
5 запитань
Запитання 1

Дивна б, здавалося, річ: з тих, власне, слів, якими говорять мільйони людей і якими користуються десятки й сотні письменників, раптом з’являється один, який ці ж, власне, прості слова ставить у такім порядку, що вони в нього живуть, як у нікого й ніде, і, скільки би ти їх не читав, до них, до їхнього автора хочеться повертатися ще й ще. Саме таким письменником і є (...). Він - дорогоцінне обличчя нашої літератури. Він - її гідність, постава і шляхетність. Його твори не борються із часом. Вони самі - час. Лише не той, розкиданий і безладноплинний, а підвладний його художньому зорові, сіяний і пересіяний на густому ситі його обдаровання, де все неістотне і тимчасове відстоюється, а зостається лише чисте золото таланту

варіанти відповідей

Григір Тютюнник

Панас Мирний

Юрій Яновський

Іван Франко

Запитання 2

Його (назва твору) — це задушевна лірична сповідь, по вінця напоєна любов'ю до рідного краю, до трудового народу, до України з її великим, але скорбним минулим.

варіанти відповідей

Зачарована Десна

Моя автобіографія

Кайдашева сім'я

Наталка Полтавка

Запитання 3

Він відкрив і завоював нам море, море в значенні не географічному чи навіть геополітичному, а в значенні психологічному, як окремий духовний комплекс, який був або ослаблений у нас, або й цілком спаралізований.


варіанти відповідей

Іван Драч

Юрій Яновський

Микола Куліш

Валер'ян Підмогильний

Запитання 4

(...) - великий майстер форми у широкому розумінні цього слова... Його поезії дохідливі, легко запам'ятовуються, але не своєю пісенністю або простотою, а синтаксичною прозорістю і ритмомелодичною організованістю часто складних масивів, величезною європейського масштабу культурою вірша

варіанти відповідей

Василь Симоненко

Микола Вороний

Максим Рильський

Богдан-Ігор Антонич

Запитання 5

(...) — найпопулярніший український лірик початку XX ст. В його особі Україна дістала поета-лірика, котрого виглядала від часів Шевченка.


варіанти відповідей

Павло Тиина

Микола Вороний

Олександр Олесь

Максим Рильський

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест