Бендерики це:
Яку з цих версій винаходження котлети по-київські ми щойно вигадали:
В гуцульському борщі обов'язково має бути:
Налисники робляться з:
До складу Київського торту спочатку обов'язково входили:
Горілка з'явилася на українському столі
Невеличкі оладки з картоплі в українців називаються:
Страва, яка так вразила Тараса Шевченка, що він написав про неї в щоденнику та повісті "Музикант", це:
Для приготування смачного баношу конче необхідно мати:
Печеня це:
До появи рису голубці готувалися із додаванням
Спотикач це:
Яйце, розфарбоване в один колір, називається
Відомий вислів Тараса Григоровича Шевченка про їжу звучить як:
Шпундрою українці називають:
Страви одного народу називають
Які способи приготування їжі переважали в українській народній кухні?
Які продукти переважали в українській кухні?
Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами.
Оберіть, що використовували українці для покращення смаку своїх страв.
Яка страва вважалася буденною?
Який продукт українці вживають і як самостійну їжу, і у вигляді приправи до різних страв, і в сирому вигляді, і в запеченому, і в соленому, і в копченому?
Назвіть овоч, який є основою українського борщу.
Що саме сприяло широкому поширенню пирогів в українській кухні?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома