Урок №65 Приготування січеної маси з м'яса

Додано: 25 січня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

З яких частин туш готують січену натуральну масу ?

варіанти відповідей

яка містить велику кількість сполучної тканини

 вирізку, пружок, лопаткову частину

м'якоть шийної частини, пахвину, обрізки при обвалюванні

товстий і тонкий край

Запитання 2

Яка мета подрібненні м'яса ?

варіанти відповідей

при тепловій обробці добре утримується рідина і розм'як­шуються вироби

руйнується структура сполучної тканини 

для поліпшення смаку і соковитості готових виробів 

Всі відповіді вірні

Запитання 3

Якщо січена маса м'яса пісна , немає соковитості , то необхідно...

варіанти відповідей

додати яйце

додати жирне м'ясо

додати сало шпик або жир, воду

масло вершкове, молоко, сметану

Запитання 4

Вкажіть правильну технологію приготування січеної маси з м'яса

варіанти відповідей

М'ясо зачищають, відбивають, нарізують на невеликі шматочки (50-100 г), з'єднують з салом шпик, пропускають через м'ясорубку з решіткою, яка має великі отвори (9 мм), додають охолоджену воду або молоко, сіль, перець, усе добре перемішують, вибивають і залишають на 10 хв

М'ясо зачищають від сухожилків, нарізують кубиками на невеликі шматочки (50-100 г), з'єднують з внутрішнім жиром або салом шпик, пропускають через м'ясорубку з решіткою, яка має великі отвори (9 мм), додають охолоджену воду або молоко, сіль, перець, усе добре перемішують, вибивають і залишають на холоді на 15-20 хв для набухання білків. 

Підготовлене м'ясо яловичини січуть ножем або пропус­кають через м'ясорубку,додають рідку яєчню, масу перемішують і січуть або пропускають через м'ясорубку, со­лять, додають мелений перець, знову перемішують і вибивають


М'ясо зачищають від сухожилків, нарізують на шматочки (50-100 г) і пропус­кають через м'ясорубку. До подрібненого м'яса додають черствий пшеничний хліб замочений у холодній воді або молоці, сіль, меле­ний перець, перемішують, знову пропускають через м'ясорубку, додають воду або молоко, перемішують і вибивають

Запитання 5

Які напівфабрикати виробляють з січеної маси

варіанти відповідей

битки по-селянському, битки старовинні, ковбаски львівські, мазурки по-волинськи

котлети, биточки, шніцелі

січеники старовинні, січени­ки з яловичини натуральні (біфштекс січений), січеники полтавські

січеники з начинкою (зрази січені), рулет, м'ясні кульки (тюфтельки)

Запитання 6

Вкажіть термін зберізання напівфабрикатів з січеної та котлетної маси з м'яса

варіанти відповідей

не зберізають , готують запопитом

при температурі 2-4 °С не довше ніж 48 год

 при температурі 0-12 °С 24 год

при температурі 4-8 °С не довше ніж 12 год

Запитання 7

Які основні способи теплової обробки використовують для приготування страв з котлетної або січеної маси м'яса

варіанти відповідей

використовують всі способи


варять, смажать, тушкують

 смажать, тушкують і запікають

смажать , припускають, запікають

Запитання 8

Як називається маса з м'яса з додаванням хліба?

варіанти відповідей

січено натуральна

  

котлетна

рублена

Запитання 9

Який діамет має напівфабрикат "Биточки по-селянськи"?

варіанти відповідей

5 см

 

 7 см

 6 см

Запитання 10

До якого н/ф додають часник?

варіанти відповідей

січеники полтавськи

биточки по-селянському

біфштекс січений

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест