Поділ тіста здійснюється безперервно ділильною головкою, що обертається, розташованою в напівсферичному козирку. У головці є наскрізна мірна кишеня, в яку вставлений двосторонній поршень. З бункера тісто надходить в тістову камеру, де воно захоплюється лопаттю, що безперервно обертається, яка закріплена на валу. При цьому спочатку заслінка відкрита і гази, що містяться в тісті виштовхуються в бункер. Потім заслінка, повертаючись за годинниковою стрілкою, закривається. При досягненні в камері необхідного тиску тісто лопаттю нагнітається в мірну кишеню, коли вона знаходиться навпроти тістової камери. При цьому надлишок тіста, відкриваючи заслінку, дроселюється в тістовий бункер, що виключає перевантаження подільника.
Відкриття заслінки при дроселюванні здійснюється завдяки розтягуванню пружини, яка встановлена в привід заслінки. При подальшому обертанні подільної головки і повному суміщенні мірної кишені з тістовою камерою тісто, що нагнітається лопаттю чинить тиск на поршень, який, звільняючи мірну кишеню, одночасно випресовує з нього тісто. Відділений шматок тіста відсікається ножем і відкидається обертовим валиком на стрічковий транспортер. Регулювання маси шматків тіста здійснюється зміною об’єму мірної кишені за допомогою механізму 6, що розсовує головки поршня.