Устаткування хлібопекарського в-тва. Тістоділильні та тісторозкатувальні машини.

Додано: 9 квітня
Предмет: Технології, 10 клас
8 запитань
Запитання 1

Тістоділильні машини, яке в них призначення?

варіанти відповідей

Для зміни структури тіста і видалення надлишків газу.

Для поділу тіста на заготовки з точністю 1÷2 % з урахуванням його властивостей та подальшого використання.

Для формування кулькових заготовок.

Запитання 2

Які операції відбуваються у робочій камері тістоподільної машини?

варіанти відповідей

Бродіння тіста;

Розпушування тіста;

Стабілізація тіста.

Заповнення робочої камери;

Видача поділених тістових заготовок.

Заповнення робочої камери тістом; 

Стиснення його до робочого тиску; 

Переміщення по робочій камері; 

Заповнення мірної камери; Стабілізування тиску;

Видача відміреної заготовки; Повернення надлишку тіста в приймальну камеру.

Запитання 3

Групи тістоділильних машин.

варіанти відповідей

Автоматизовані і механічні.

З фіксованим і нефіксованим ритмом роботи.

З клинопасовою передачею і зубчастою.

Запитання 4

Важливі елементи дістоділильної машини.

варіанти відповідей

Стабілізатор тиску і формувач

Стабілізатор тиску і лопаті.

Нагнітач тіста і ділильний пристрій.

Нагнітач тіста і гак.

Запитання 5

Мірна камера тістоділильної машини.

варіанти відповідей

Мірна камера це ємність в яку повертаються шматки тіста.

Мірна камера - це ємність, у якій відбувається відмірювання об'єму шматків тіста і видача їх у вигляді окремих заготовок.

Мірна камера це ваговий модуль.

Запитання 6

В залежності від способів нагнітання тіста тістоподільники ділять на вказані нижче види нагнітання. Оберіть які.

варіанти відповідей

Порневим і валковим.

Поршневим;

Шнековим;

Валковим;

Лопатевим;

Пневматичним;

Комбінованим.

Циліндричним;

Поршневим;

Шнековим;

Валковим;

Лопатевим;

Пневматичним;

Спіральним;

Гідравлічним;

Комбінованим.

Запитання 7

Схема якого тістоподільника зображена на рисунку?

варіанти відповідей

Функціональна схема тістоподільної машини з валковим нагнітачем і подільною головкою 1- приймальний бункер, 2- нагнітаючий валик, 3- мірна камера, 4- механізм регулювання ходу поршня, 5- подільна головка

Функціональна схема тістоподільної машини з поршневим нагнітачем і подільною головкою: 1- мірна камера; 2- подільна головка; 3- заслінка; 4- нагнітальний поршень; 5- стабілізатор тиску.

Запитання 8

Принцип роботи тістоподільника з поршневим нагнітачем.

варіанти відповідей

Машина працює таким чином. Тісто надходить у приймальний бункер, а потім в камеру нагнітання. У цей час заслінка і нагнітальний поршень знаходяться в крайньому лівому положенні. Потім заслінка і поршень рухаються вправо, причому заслінка випереджає поршень і відсікає камеру нагнітання від приймального бункера.Під дією поршня тісто в камері нагнітання стискається до робочого тиску 0,10 ÷ 0,15 МПа. У цей час ділильна головка піднімається і займає крайнє верхнє положення. При цьому мірна кишеня ділильної головки з'єднується з камерою нагнітання; тісто з камери переміщається в мірну кишеню і зрушує дозувальний поршень в крайнє праве положення до упору його ролика в опору. Потім ділильна головка опускається вниз. Коли вона займе крайнє нижнє положення,дозувальний поршень виштовхує шматок тіста з мірної кишені на безперервно рухомий стрічковий конвеєр.

Поділ тіста здійснюється безперервно ділильною головкою, що обертається, розташованою в напівсферичному козирку. У головці є наскрізна мірна кишеня, в яку вставлений двосторонній поршень. З бункера тісто надходить в тістову камеру, де воно захоплюється лопаттю, що безперервно обертається, яка закріплена на валу. При цьому спочатку заслінка відкрита і гази, що містяться в тісті виштовхуються в бункер. Потім заслінка, повертаючись за годинниковою стрілкою, закривається. При досягненні в камері необхідного тиску тісто лопаттю нагнітається в мірну кишеню, коли вона знаходиться навпроти тістової камери. При цьому надлишок тіста, відкриваючи заслінку, дроселюється в тістовий бункер, що виключає перевантаження подільника. 

Відкриття заслінки при дроселюванні здійснюється завдяки розтягуванню пружини, яка встановлена в привід заслінки. При подальшому обертанні подільної головки і повному суміщенні мірної кишені з тістовою камерою тісто, що нагнітається лопаттю чинить тиск на поршень, який, звільняючи мірну кишеню, одночасно випресовує з нього тісто. Відділений шматок тіста відсікається ножем і відкидається обертовим валиком на стрічковий транспортер. Регулювання маси шматків тіста здійснюється зміною об’єму мірної кишені за допомогою механізму 6, що розсовує головки поршня.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест