Узагальнення знань про оксигеновмісні та нітрогеновмісні сполуки

Додано: 17 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 52 рази
10 запитань
Запитання 1

Які органічні сполуки найчастіше зустрічаєте на кухні?

варіанти відповідей

Кухонна сіль, харчова сода , негашене вапно

Цукор, олія, оцет

Цукор, сіль, сода

Оцет, сода каустична, гашене вапно

Запитання 2

Яка органічна сполука утворюється під час процесу фотосинтезу?

варіанти відповідей

Лактоза

Фруктоза

Глюкоза

Сахароза

Запитання 3

Який газ утворюється під час процесу фотосинтезу?

варіанти відповідей

Озон

Азот

Водень

Кисень

Запитання 4

Маса твердого мила рівна:

варіанти відповідей

206

306

406

106

Запитання 5

Маса рідкого мила:

варіанти відповідей

122

222

322

422

Запитання 6

Під час виробництва цукру використовують неорганічну сполуку гашене вапно, до якого класу сполук належить ,яка його молекулярна маса?

варіанти відповідей

Кимслоти,64

Солі,44

Основи,74

Оксиди,34

Запитання 7

З залишків яких органічних сполук складаються білки?

варіанти відповідей

Спиртів

Карбонових кислот

Амінокислот

Жирів

Запитання 8

Добре відома вам органічна сполука ,яка широко використовується при консервуванні, як консервант:

варіанти відповідей

Сіль

Сода

Оцет

Озон

Запитання 9

Внаслідок спиртового бродіння глюкози утворюється органічна речовина ,яка широко використовується в медицині:

варіанти відповідей

Гліцерол

Етанол

Метанол

Етин

Запитання 10

Які сполуки мають дві функціональні групи?

варіанти відповідей

Спирти

Карбонові кислоти

Амінокислоти

Жири

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест