Вибір харчових продуктів. Негативні наслідки незбалансованого харчування

Додано: 30 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 33 рази
12 запитань
Запитання 1

Харчові добавки застосовують для

варіанти відповідей

зберігання свіжості

зміцнення смаку їжі

контролю ваги тіла

підсилення кольору

Запитання 2

Харчуватися потрібно

варіанти відповідей

регулярно

збалансовано

доцільно

раціонально

Запитання 3

Яке співвідношення білків, жирів і вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні

варіанти відповідей

4:1:1

1:1:6

1:1:4

2:2:4

Запитання 4

Словом дієта позначають

варіанти відповідей

кількість з'їденого

калорійність страви

склад їжі і режим харчування

правильний режим харчування

Запитання 5

Оберіть симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

загальне знедужання

нудота

біль у животі

непритомність

Запитання 6

За перших ознак харчового отруєння треба

варіанти відповідей

добре поїсти, щоб викликати блювання

до приїзду лікаря випити 5-6 склянок кип'яченої теплої підсоленої води

випити пігулки активованого вугілля

лягти відпочити

звернутися до лікаря

Запитання 7

Причинами харчових отруєнь є

варіанти відповідей

неякісні продукти харчування

неправильно приготовлені продукти харчування

порушення умов зберігання продуктів харчування

порушення санітарно-гігієнічних норм

Запитання 8

Причини виникнення ботулізму

варіанти відповідей

вживання консенрвів або продуктів, термін придатності яких минув

вживання сирих продуктів

вживання забрудненої води

недотримання правил особистої гігієни

Запитання 9

До заходів профілактики хвороби Боткіна (гепатитА) відносять

варіанти відповідей

контроль за харчуванням і водопостачанням

боротьба з мухами

дотримання правил особистої гігієни

знищення гризунів

Запитання 10

Дизентерія це-

варіанти відповідей

тяжке харчове отруєння

інфекційне захворювання з ураженням печінки

гостре інфекційне захворювання товстого кишечнику

гостре інфекційне захворювання, що виникає внаслідок контактів із хворими тваринами

Запитання 11

Організм нормально розвивається, функціонує і росте за ...раціону

варіанти відповідей

незбалансованого

помірного

збаласованого

солодкого

Запитання 12

Для хворих на цукровий діабет дієта полягає в

варіанти відповідей

майже повному вилучені з раціону вуглеводів, особливо солодощів і картоплі

обмежені кількості споживання рідини

вживанні знежиреної їжі

обмежені кількості споживання солі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест