Відкриття, дослідження та освоєння Південної Америки

Додано: 3 серпня 2019
Предмет: Географія, 7 клас
Тест виконано: 85 разів
8 запитань
Запитання 1

12 жовтня 1492 року вправний мореплавець уперше пристав до берегів Америки.Так відкрився Новий Світ. Проте до останніх своїх днів відважний першовідкривач вважав, що дістався західним шляхом до Індії.

варіанти відповідей

Христофор Колумб

Паоло Тосканеллі

Марко Поло

Запитання 2

Він описав відкриті землі, які постали перед ним різко відмінними від Європи за природою, народами, культурою, і дійшов висновку, що    Х. Колумб досяг не Індії, а невідомого великого суходолу – Нового Світу. 

варіанти відповідей

Ібн Баттута

Девід Лівінґстон

Амеріґо Веспуччі

Запитання 3

Норвезький учений , проаналізувавши подібність культур і побуту народів Америки й Африки, висловив припущення, що до берегів Америки могли плавати стародавні африканці ще задовго до Х. Колумба. Щоб довести можливість таких плавань, дослідник за малюнками на єгипетських гробницях зробив човен із папірусу. Двічі, у 1969 і 1970 рр., проплив від західних берегів Африки до берегів Америки на папірусних човнах «Ра-1» і «Ра-2». 

варіанти відповідей

Ейрік Рудий

Тур Хейєрдал

Васко да Ґама

Запитання 4

 Збіднілий португальський дворянин уважав, що Америку можна обійти з півдня й вийти в новий океан. Досягнувши, під час першої навколосвітньої подорожі, берегів Південної Америки, у березні 1520 року мореплавець вирішив стати в одній із бухт на зимівлю. 

Весною, шукаючи протоку через континент, мореплавець і члени його експедиції побачили місцевих жителів, які обгорнувши ноги кусками шкір, залишали за собою величезні сліди . За це прозвав їх «patagon» (довгоногі), а їх землю – Патагонією. 

варіанти відповідей

Христофор Колумб

М. І. Вавилов

Фернан Магеллан

Запитання 5

У кінці ХVIII ст. німецький учений, географ, мандрівник здійснив подорож у «полуденні країни» і привіз звідти величезну кількість наукових матеріалів і колекцій. Йому належать перші комплексні описи окремих областей Південної Америки, вертикальної поясності Анд. Дослідник зібрав гербарій з 12 тис. рослин, створив першу геологічну карту материка. 

варіанти відповідей

Олександр Гумбольдт

Чарльз Дарвін

В.В.Юнкер

Запитання 6

Під час плавання на судні «Бігль» у 1831 - 1836 роках вчений на півдні материка і на Ґалапагоських островах зібрав важливу інформацію для обґрунтування теорії еволюції, цікаві матеріали, які пояснюють закономірності географічного поширення організмів у широтному (від Бразилії до Вогняної Землі) і у вертикальному (при підйомі в гори) напрямах.

  Перебування дослідника на Вогняній Землі і зустріч з аборигенами навели його на сміливу думку про тваринне  походження людини.

варіанти відповідей

Олександр Гумбольдт

Чарльз Дарвін

Девід Лівінґстон

Запитання 7

Під час своїх експедицій ( 1932 -1933 рр. ) вчений встановив походження деяких культурних рослин, батьківщиною яких виявилася Південна Америка.

Встановив, що тютюн, ананас, томат, картопля походять з Південної Америки.

варіанти відповідей

Микола Іванович Вавилов

Миклухо-Маклай

Тур Хейєрдал

Запитання 8

Завойовник брав участь у колонізації Панами і в 1513 році був серед перших європейців, які власними очима побачили Тихий океан. Живучи безбідно у своєму маєтку в Панамі, він почув оповіді про багату країну, що лежала десь на півдні.

По восьми роках після загарбання Кортесом імперії ацтеків, жменці іспанських авантюристів,очолюваних неписьменним мореплавцем, вдалося здійснити не менш зухвале завоювання могутньої імперії інків (1530 – 1533 рр. ) .

варіанти відповідей

Бартоломеу Діаш

Генріх Мореплавець

Франсіско Пісарро

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест