Відпочиваємо з користю (ІV)

Додано: 24 липня 2019
Предмет: Фізика, 8 клас
Тест виконано: 15 разів
6 запитань
Запитання 1

«Дурачок»

Улюблений герой російських казок «Іванушка-дурачок» під час святкування масляної поліз на стовп за ковбасою.  Долізши майже до середини, та вже відчуваючи бурчання в животі від запашної ковбаски, підступно був скинутий невидимою силою на власні валянки. Що то за сила його кинула?

варіанти відповідей

Сила тяжіння.

Сила пружності

Сила тертя

Запитання 2

Між Левом та крокодилом.

Ви пам'ятаєте мультфільм, в якому барон Мюнхаузен полюючи на качок, опинився в безвихідній ситуації між левом і крокодилом, але завдяки своїй винахідливості зумів уціліти і навіть не випустити здобич.

Яку ж мінімальну силу повинна прикласти кожна з реактивних качок, щоб 50 кілограмовий авантюрист міг заприсягтися своїм капелюхом, що так все й сталося.

варіанти відповідей

2500Н

0,25кН

250кН

25Н

Запитання 3

«Відмінник»

Ну дуже старанний учень 7-го класу Кузя Швидкий, йдучи до школи раптом з’ясував, що його школа знаходиться аж за 1200м від дому. А сьогодні на першому уроці контрольна з математики. Як розрахувати йому швидкість так, щоб за 20хв, які залишились до контрольної, він точно не встиг на неї?

варіанти відповідей

5м/с

5км/год

1км/год

1м/с

Запитання 4

«Б’ємось об заклад»

Баба Яга стверджу, що змій Горинич не пролетить 1000км  без підзаправки, а її найближчий друзяка Чахлик заклався з нею на бочку квасу, що пролетить. Змій на максимально допустимій швидкості для літальних апаратів його класу 247км/год зміг летіти тільки 4год, а потім здійснив аварійну посадку та з’їв Івана-Царевича. Хто з друзяк сьогодні питиме квас від пуза?

варіанти відповідей

Крутий винищувач "Горинич" подолав 1000км, отже Чахлик прийме форму кулі випивши бочку квасу

Крутий винищувач "Горинич" подолав менше 1000км без підзаправки, отже Баба Яга прийме форму кулі випивши бочку квасу

Запитання 5

«Шабаш»

Крутий байкер Кощій на прізвисько «Чахлик» виїхав о 9год 30хв зі Львова до Києва на щорічний шабаш на Лисій горі. Його подруга «Яга» чекає на нього рівно о 24год.Чи встигне «Чахлик», якщо його байк може розвивати швидкість лише 180м/с?  

Відстань Львів – Київ складає 540км.

варіанти відповідей

Ще жоден бал нечисті не обходився без короля. От і сьогодні королева балу не залишиться без нього, адже Кощею знадобиться всього 3000с. Він ще встигне зібрати букет зі змій.

Ще жоден бал нечисті не обходився без короля, але цього разу королева балу залишиться одна. Мощі Кощія не встигли на визначений час.

Запитання 6

«Крутий Карич»

Федько з Барбосом, повертаючись з прогулянки, натрапили на зграю ворон. Старий ворон Карич помітив, як Барбос його дражнить. Чи залишиться з вухами пес, що разом з Федьком долає 36000м за 1год, а старий Карич може розвинути максимальну швидкість 12м за 1с.

варіанти відповідей

Вуха Барбоса повинні завдячити Федькові, що не дав наздогнати не ввічливого песика з довгим язиком.

Як не старався Федько, а Барбос без вух залишиться. Карич хоч старий, та розвиває швидкість більшу ніж Барбос з товаришем. Ворон ще жодного разу не пробачав образ.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест