Вироби з пряничного тіста

Додано: 20 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Оберіть способи приготування пряничного тіста

варіанти відповідей

Сирцевий

Патоковий

Уварювальний

Заварний

Запитання 2

Як називається кондитерський напівфабрикат яким розписують пряники?

варіанти відповідей

айсинг

помадка біла основна

тираж

інвертний сироп

Запитання 3

Оберіть вироби з пряничного тіста

варіанти відповідей

Буше

Еклер

Пряниковий будиночок

Бріош

Запитання 4

Якою товщиною потрібно розкачувати тісто для пряників?

варіанти відповідей

1-2 мм

10-15 мм

більше 15 мм

4-5 мм

Запитання 5

Що потрібно додати до готової глазурі, якщо її консистенція загуста?

варіанти відповідей


Глюкозний сироп

Білок

Лимонний сік

Кип'ячену воду

Запитання 6

Як правильно просушувати пряники після покриття глазур'ю?

варіанти відповідей

У духовці при температурі 100-120 градусів

У вологому приміщенні, чим більше вологість повітря - тим краще!

При кімнатній температурі 6-8 год

всі вищезазначені способи вірні

Запитання 7

Який інградієнт у рецепті тіста необхідний для того, щоб пряник після випікання був м'яким та пухким?

варіанти відповідей

 Цукор


Прянощі (кориця, імбир, кардамон та ін)

Яйця

Сода

Запитання 8

З яких інградієнтів готується білкова глазур для розпрису пряників?

варіанти відповідей

 Білок, цукрова пудра, сіль

Білок, цукрова пудра, крохмаль

Білок, цукрова пудра, лимонний сік, глюкозний сироп, вода

Вода, цукрова пудра, лимонний сік, крохмаль

Запитання 9

Чи можна приготувати тісто для пряників без меду (наприклад, у разі харчової алергії на мед у людей, які будуть їх споживати)

варіанти відповідей

 Так, замінивши його на глюкозний сироп

Ні, готувати потрібно лише на меді

Запитання 10

Вироби осіли після випікання, яка допущена помилка?

варіанти відповідей

Забагато розпушувачів, висока температура і

недостатній час випікання

Забагато розпушувачів та рідкувате тіста

Зависока температура випікання


використали більшу кількість цукру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест