Життєвонеобхідні органічні сполуки, які необхідні організму у невеликій кількості для його нормального функціонування :
2. Назвіть прізвище вченого, який у 1881 році дійшов висновку, що у їжі є якісь додаткові (крім білків, жирів, вуглеводів і мінеральних солей) невідомі термолабільні речовини, необхідні для нормальної життєдіяльності організму
3. У рисових висівках наявна певна речовина, нестача якої викликає поліневрит. Цю сполуку у 1911 році виділив польський вчений Казимир Функ і показав її ефективність у лікуванні бері-бері. Що це за сполука?
5.Який вітамін може утворюватися у шкірі людини під дією сонячних променів?
6.Вітаміни, що всмоктуються безпосередньо в кров
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома