Якими речовинами обробляють фрукти для зберігання зовнішнього вигляду?
Синтетичні або натуральні речовини, які самостійно не вживаються у їжу, називаються ...
У системі маркування назва кожної харчової добавки починається літерою ...
Які речовини відновлюють кольори продуктів, що втрачаються у процесі приготування?
Оцтова, бензойна і сорбінова кислоти, етанол використовують як ...
Е-406 (агар-агар), Е-440 (пектин) додають до харчових продуктів для ...
Рибофлавін, що бере участь у синтезі гемоглобіну і обміні речовин, маркується ...
Запобігають псуванню жирів та уповільнюють процеси окиснення ...
Кальцій карбонат (крейда) маркують ...
Назвіть харчову добавку Е-500, що у великих кількостях негативно впливає на кишечник і шлунок.
Назвіть харчову добавку Е-330, яка негативно діє на емаль зубів.
Назвіть іншу назву вітаміну С.
Аспартам - хімічний замінник цукру, у 200 разів солодший, має позначення ...
Назвіть формулу речовини Е-290, що перетворює звичайний напій у газований.
Назвіть харчову добавку Е-338, що входить до складу багатьох популярних напоїв на ароматизаторах, знижує вміст кальцію у кістках.
Натрій глутамат, аспартам, цикламат, сахарин - ...
Універсальну харчову добавку Е-250 у харчовій промисловості використовують як барвник, стабілізатор кольору, антиокисник, консервант. Це ...
До барвників відносяться харчові добавки з позначенням ...
Харчова добавка натрій бензоат Е-211 при взаємодії з вітаміном "С" утворює бензен. Вкажіть формулу бензену.
Стевіол глікозиди та екстракти стевії використовують у виробництві напоїв, десертів, мармеладу, желе, джемів як ...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома