Який колір має свинина?
Які із перерахованих методів застосовують для визначення видової належності м’яса:
У якому випадку реакція на глікоген буде позитивною:
У який колів зафарбовується бульйон за позитивної реакції на глікоген?
Яка температура плавлення свинячого жиру?
Від чого залежить температура плавлення жиру у тварин різних видів?
З якою метою проводять визначення видового походження м’яса забійних тварин
Яка конфігурація туші характерна для баранини
Які особливості будови ребер у коня?
Анатомічна будова нирок коня:
Які сучасні лабораторні методи визначення видової належності м’яса ви знаєте?
Які органолептичні показники характерні для кролятини:
Який жир (якого виду тварин) називають тугоплавким?
У чому полягає суть якісної реакції на глікоген?
Мясо якого виду тварин має цегляно-червоний колір, а після витримування на повітрі стає темно-червоним із синюватим відтінком
Що таке мармуровість?
Визначити видове походження жиру: від світло-жовтого до жовтого кольору, консистенція жиру за 20 °С щільна і крихка.
Визначити мясо якого виду тварин перед нами: м’ясо ніжне та соковите, від рожевого до світло-вишневого кольору, ароматне, тонковолокнисте, за зовнішнім виглядом дещо нагадує кролятину, але з вираженою мармуровістю. М’язові волокна тонкі і ніжні, сполучна тканина недостатньо розвинена, багато дрібних прошарків жиру, що надає м’ясу ніжного аромату і приємного смаку.
Яка температура плавлення баранячого жиру
Який прилад застосовують для визначення коефіцінта заломлення жиру
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома