Властивості жирів. Мило.

Додано: 22 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 164 рази
7 запитань
Запитання 1

За походженням розрізняють жири:


варіанти відповідей

тваринні

тверді

рослинні

змішані

рідкі

Запитання 2

За складом вуглеводневих залишків жири розрізняють:


варіанти відповідей

тваринні

рослинні

змішані

тверді

рідкі

Запитання 3

Відомо близько ....... видів жирів. 

варіанти відповідей

1800

1500

1300

1100

Запитання 4

Жири це -

варіанти відповідей

Важлива складова їжі людини і тварин.

Неорганічна сполука.

Входить до складу неорганічних сполук.

Запитання 5

Жири під впливом ферментів...

варіанти відповідей

розкладаються на гліцерол

розкладаються на гліцерол і вищі карбонові кислоти

розкладаються на вищі карбонові кислоти

Запитання 6

Розчинні солі лужних елементів і насичених карбонових кислот з кількістю  атомів Карбону від 10 до 20 називають

варіанти відповідей

Оксиди

Кислоти

Мила

Гідроксиди

Запитання 7

На малюнку наведено модель

варіанти відповідей

аніона неорганічної солі

катіона вищої карбонової кислоти

катіона неорганічної солі

аніона вищої карбонової кислоти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест