Вуглеводи, ліпіди

Додано: 16 листопада 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 1301 раз
10 запитань
Запитання 1

Полімери або біополімери – це:


варіанти відповідей

 молекули, що складаються із схожих або однакових складових

органічні сполуки, молекули яких складаються з великої кількості різних або однакових за хімічною будовою ланок, що повторюються

молекули, що складаються винятково з однакових складових

Запитання 2

Якій хімічній формулі відповідає склад вуглеводів?


варіанти відповідей

(CН2О)n

(СNО2)n

(СN2О)n

(С2Н5О)n

Запитання 3

Органічні сполуки, молекули яких містять від трьох до семи атомів Карбону (належать до вуглеводів):

варіанти відповідей

олігосахариди

моносахариди

Полісахариди

Запитання 4

Для полісахаридів характерні наступні властивості:

варіанти відповідей

солодкі на смак

несолодкі на смак

розчинні у воді

нерозчинні у воді

Запитання 5

Ліпіди – це жири та жироподібні речовини, які:

варіанти відповідей

розчинні у воді

нерозчинні у воді

розчинні у неполярних речовинах

нерозчинні у неполярних речовинах

Запитання 6

Серед ліпідів найпоширенішими є:

варіанти відповідей

воски

фосфоліпіди

жири

стероїди

Запитання 7

При окисленні жиру виділяється енергія, яка:

варіанти відповідей

у 20 разів менша, ніж при розщепленні аналогічної кількості вуглеводів

у 5 раз більше, ніж при розщепленні аналогічної кількості вуглеводів

у 5 раз менша, ніж при розщепленні аналогічної кількості вуглеводів

у 2 рази більша, ніж при розщепленні аналогічної кількості вуглеводів

Запитання 8

Первинний рівень структурної організації білкових молекул має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

ланцюжка з великою кількістю амінокислотних залишків

спіралі

об'єднання кількох глобул

Запитання 9

Яка структура білкової молекули утворена поліпептидною спіраллю, скрученою в глобулу?

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 10

Денатурація - це:

варіанти відповідей

відновлення структури білка на початковій стадії руйнування

процес руйнування первинної структури білків

процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків

не має правильної відповіді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест