Яйця,яєчні продукти, технологія приготування страв з яєць

Додано: 8 березня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

До дієтичних яєць відносять яйця, які зберігаються

варіанти відповідей

30 діб

у вапняному розчині

10 діб

7 діб після знесення

Запитання 2

Які поживні речовини містяться в яйцях?*

варіанти відповідей

білки

екстративні речовини

вітаміни А,С

ферменти

Запитання 3

Меланж – це*

варіанти відповідей

збиті жовтки;

збиті заморожені білки;

заморожена суміш білків і жовтків;

висушена суміш жовтка і білка.

Запитання 4

На жовтку яєчні смаженої утворилися білі плями, тому що…*

варіанти відповідей

яйця не свіжі;

сіль попала на жовток;

недостатньо розігріта сковорідка;

використали рослинну олію.

Запитання 5

Висушена суміш білків і жовтків це:

варіанти відповідей

яєчний порошок

яєчний меланж;

льєзон

білковий меланж

Запитання 6

Щоб одержати рідкі яйця, їх потрібно варити:*

варіанти відповідей

8-10 хв.;

2,5-3 хв.;

4,5-5 хв.

5-8хв

Запитання 7

Щоб зварити яйце без шкаралупи потрібно:*

варіанти відповідей

оцет і сіль;

оцет, цукор, сіль;

сода, сіль, оцет

оцет, перець, сіль

Запитання 8

При якому кипінні варять яйця?*

варіанти відповідей

при бурхливому;

при повільному;

при помірному

немає різниці

Запитання 9

Для варіння яких яєць у воду крім солі додають оцет?*

варіанти відповідей

круті

рідкі;

«в мішечок»

без шкаралупи;

Запитання 10

Щоб отримати яйця круті їх потрібно варити в киплячій воді.

варіанти відповідей

4,5-5 хв.

2,5-3 хв.;

8-10 хв.;

3-3,5 хв

Запитання 11

Назвіть посуд в якому подають яйця рідкі.




варіанти відповідей

Тарілка

Стакан

Пашотниця

підсвічник

Запитання 12

На якому жиру краще смажити яєчню?*

варіанти відповідей

Гусиному

Смальці

Олії

Маслі коровячому

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест