Вкажіть як називаються бактеріальні організми, що мають лише один джгутик
для пересування
Відповідь
Скільки типів бродіння Вам відомо
Відповідь
Вкажіть яка форма клітини притаманна
для бацил
Вкажіть яка із нижче перелічених груп коків характеризується поодинлким розташуванням клітин після поділу
Відповідь
Оберіть групу живих організмів, що на жодному з етапів свого існування не мають
сформованого ядра
Відповідь
Оберіть групу коків у яких клітини після поділу розташовуються по дві
Відповідь
Оберіть тип псування при якому мʼясо набуває сірого забарвлення, втрачає пружність, ослизнюється та розм якшується
Поява неприємного запаху та поява сірого або зеленкувато-сірого забарвлення притаманне для ... бродіння
Оберіть метод який допомагає покращити
стан м'яса
Вкажіть якою групою мікроорганізмів обумовлюється його пліснявіння
Найбільш раннім типом псування мʼяса є
Оберіть основних збудників псування
охолодженого м'яса
Мікроорганізм, що призводить до псування сметани та сиру найбільш поширеною є
Молочнокислі та пропіоновокислі бактерії приздять до формування на сирі
Оберіть які кислоти використовують для обробки пакувального матеріалу для масла
Вкажіть у якій частині масла можуть розвиватися мікроорганізми
Вкажіть які групи токсикогенних бактерій трапляються на мʼясі
Про що свідчить проникнення мікроорганізмів у товщу мʼяса
Мʼязи здорових тварин як правило є
Найпоширенішою вадою вершкового масла є
Вкажіть які умови навколишнього середовища призводять до різноманітних типів псування мʼяса
Вкажіть групу мікроорганізмів, що
проникають у товщу м яса та стають
причанами отруєнь
Вкажіть які умови навколишнього середовища призводять до різноманітних типів псування мʼяса
Оберіть тип молока, що не піддається мікробному псуванню впродовж тривалого
часу
Оберіть який фермент використовують при виготовленні сиру окрім закваски
Оберіть мікроорганізм, що за зовнішнім виглядом нагадує міні голівку цвітної
капусти
Оберіть до виникнення якого запаху у молоці призводять гнильні бактерії
Оберіть продукт харчування у якого більшість мікроорганізмів витісняються у процесі сепарування молока
Оберіть через який продукт харчування можуть передаватися сибірка, туберкульоз, віспа, бруцельоз, холера
Вкажіть які типи бродіння відбуваються при виготовленні кефіру
Який продукт харчування виготовляють із
пастеризованого молока
Оберіть мікроорганізм, що потрапивши у молоко призводить до виробленні у ньому
сичужного ферменту
Вкажіть при якому із нижче перелічених порушень спостерігається зростання частки
лактобацил
Вкажіть, що впливає на склад та видове різноманіття кишкоквої мікрофлори
ке порушення може виникнути внаслідок інтенсивного розмноження дріжджеподібних грибів
Оберіть групу бактерій, що домінують у ротовій порожнині
Більшу частину кишкової мікрофлори
складають
Процес анаеробного розпаду молекул з
допомогою мікроорганізмів це
Вкажіть яка група бактерії притаманна для йогурту інших кисломолочних продуктів
Оберіть тип молока у якому спостерігаються зміни у послідовностях зміни мікробних етапів
Вкажіть якими є гетероферментативні молочнокислі бактерії
Оберіть групу паличковидних мікроорганізмів що вегетують у ротовій порожнині здорової людини
Вкажіть як називаються бактерицидні речовини у молоці
Оберіть групи мікроорганізмів, що
трапляються на мигдаликах
До складу мікрофлори верхніх дихальних шляхів входять наступні предстаники групи непатогенних облігатних мікроорганізмів
Флора дистального ввідділу товстої кишки представлена мікрофлорою
Оберіть групу мікроорганізмів, що майже завжди трапляються у ротовій порожнині здорової людини
До яких чинників є досить стійкою нормальна мікрофлора ротової порожнини
Які мікроорганізми заселяють ротову порожнину з моменту прорізання тимчасових зубів
Який із методів знезараження молока відбувається завдяки нагріванню молока до температури 135-140 градусів
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома