Юлія Смаль "Хімія і їжа"

Додано: 12 жовтня 2022
Предмет: Літературне читання, 4 клас
Тест виконано: 62 рази
6 запитань
Запитання 1

Хто став першим справжнім хіміком?

варіанти відповідей

перший,хто запік на вогні дикого кабана

запарив узвар

зварив борщ

підсмажив картоплю

замісив тісто та спік запашний хліб

Запитання 2

Які хімічні перетворення відбуваються з картоплею під час варння?

варіанти відповідей

Змінюється розмір і маса

Змінюється смак, запах, твердість, колір.

Змінюється склад вітамінів.

Запитання 3

Назви видатних хіміків, які допомагали у мистецтві куховарства.

варіанти відповідей

Антуан Лоран Лавуазье

Люсьєн Олів’є

Огюст Парманьтье

Юстус фон Лібіх

Євген Клопотенко

Запитання 4

Який учений винайшов "м'ясний екстракт?"

варіанти відповідей

Юстус фон Лібіх

Антуан Лоран Лавуазьє

Огюст Парманьтьє

Запитання 5

Як називається процес позбавлення природних властивостей яйця та інших продуктів?

варіанти відповідей

Денатурація

Конденсація

Кристалізація

Запитання 6

Чим прославився Огюст Парманьтьє?

варіанти відповідей

Навчив людей консервувати овочі.

Запропонував користуватися рослинним цукром.

Розробив молочні суміші для немовлят.

Зварив найгустішій і найсмачнішій бульон.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест