Юлія Смаль "Хімія і їжа"

Додано: 20 березня
Предмет: Літературне читання, 4 клас
Копія з тесту: Юлія Смаль "Хімія і їжа"
8 запитань
Запитання 1

У якому стилі написано твір?

варіанти відповідей

розмовний

художній

науково-художній

Запитання 2

На прикладі якого предмета автор розповів читачам про зміни, що відбулися внаслідок реакції?

варіанти відповідей

картопля

огірок

буряк

Запитання 3

Що таке атом?

варіанти відповідей

Частинка матерії Всесвіту, яка зберігає її властивості.

Найдрібніша хімічно неподільна частинка.

Тверде тіло, що має форму багатогранника.

Запитання 4

Що таке кристал?

варіанти відповідей

Частинка матерії Всесвіту, яка зберігає її властивості.

Найдрібніша хімічно неподільна частинка

Тверде тіло, що має форму багатогранника.

Запитання 5

Чим "відзначився" в теорії куховарства Антуан Лоран Лавуазьє?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик

Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

Дослідив залежність якості м’ясного бульйону від його густини

Запитання 6

Чим "відзначився" в теорії куховарства хімік Огюст Парманьтьє?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик


Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

Навчив людей консервувати овочі

Запитання 7

Чим "відзначився" в куховарстві хімік Юстус фон Лібіх?

варіанти відповідей

Розробив молочні суміші для немовлят

Запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

Винайшов «м’ясний екстрат» - бульйонний кубик


Дослідив залежність якості м’ясного бульйону від його густини

Запитання 8

Чи можна назвати процес варіння яйця хімічною реакцією?

варіанти відповідей

Ні, бо яйце не змінило кольору

Так, бо відбувся процес денатурації

Ні, бо яйце не змінило своїх властивостей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест