Загальна характеристика методів і форм обслуговування

Додано: 29 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
19 запитань
Запитання 1

Укажіть форми самообслуговування у закладах ресторанного господарства - за участю персоналу в обслуговуванні

варіанти відповідей

За абонементами.

За чеками.

З попереднім розрахунком.

Повне і часткове обслуговування.

Запитання 2

Укажіть метод самообслуговування у закладі ресторанного господарства - за способом розрахунку зі споживачами.

варіанти відповідей

Повне обслуговування.

Часткове обслуговування.

За абонементами, чеками.

За барною стійкою.

Запитання 3

Укажіть метод самообслуговування у закладі рестаранного господарства - за видом роздавальні

варіанти відповідей

Повне обслуговування.

За барною стійкою

З безпосереднім розрахунком.

З попереднім розрахунком.

Запитання 4

Який метод обслуговування відвідувачів у ресторані класу "люкс"?

варіанти відповідей

Самообслуговування.

Обслуговування офіціантами.

Обслуговування буфетником.

Обслуговування барменом-буфетником.

Запитання 5

При якому виді самообслуговування споживачі всі операції виконують самостійно?

варіанти відповідей

При повному самообслуговуванні.

При частковому самообслуговуванні.

При самообслуговуванні з попереднім розрахунком. 

При самообслуговуванні з безпосереднім розрахунком.

Запитання 6

Укажіть форму самообслуговування, для якої властива одночасність процесів вибору, одержання й оплати вартості кулінарних виробів. 

варіанти відповідей

Самообслуговування з наступним розрахунком.

Самообслуговування з безпосереднім розрахунком.

Самообслуговування з попереднім розрахунком.

Самообслуговування з тимчасовим розрахунком.

Запитання 7

У яких закладах ресторанного господарства застосовують саморозрахунок?

варіанти відповідей

У закусочних. 

У закладах із постійним контингентом відвідувачів

У ресторанах.

У барах.

Запитання 8

Як поділяється метод обслуговування за організацією праці офіціантів?

варіанти відповідей

Із попереднім розрахунком.

Із наступним розрахунком.

Індивідуальну та бригадну форми.

Часткове та повне обслуговування офіціантами.

Запитання 9

Який метод обслуговування передбачає доставку готової продукції до місця споживання в лотках, судках, контейнерах? 

варіанти відповідей

Самообслуговування.

Кейтерингове обслуговування.

Часткове обслуговування офіціантами. 

Повне обслуговування офіціантами.

Запитання 10

Укажіть різновид комбінованого методу обслуговування офіціантами.

варіанти відповідей

Обслуговування барменами і буфетниками-офіціантами.

Самообслуговування.

Часткове обслуговування офіціантами.

Повне обслуговування офіціантами.

Запитання 11

У яких закладах ресторанного господарства впроваджується обслуговування "а ля карт"?

варіанти відповідей

В елітарних ресторанах висококласних готельних комплексів.

У курортних готелях, приватних будинках відпочинку. 

У ресторанах із самообслуговуванням.

У кафе готельних комплексів.

Запитання 12

У яких закладах ресторанного господарства впроваджується обслуговування "а парт"? 

варіанти відповідей

В елітарних ресторанах висококласних готельних комплексів.

У курортних готелях, приватних будинках відпочинку.

У кафе готельних комплексів. 

У ресторанах із самообслуговуванням.

Запитання 13

У яких закладах ресторанного господарства впроваджується обслуговування "табльдот"?

варіанти відповідей

В елітарних ресторанах висококласних готельних комплексів.

У ресторанах, кафе готельних комплексів.

У ресторанах із самообслуговуванням. 

У курортних готелях, приватних будинках відпочинку

Запитання 14

Яке призначення салат-барів, салат-буфетів?

варіанти відповідей

Розширення асортименту продукції.

Обслуговування споживачів у зонах відпочинку.

Обслуговування споживачів у будинках відпочинку, санаторіях

Самостійний вибір споживачами компонентів салату і продукції в цілому.

Запитання 15

Які особливості обслуговування "а парт"?

варіанти відповідей

Споживачів обслуговують за меню чергових (денних) страв.

Усіх гостей обслуговують в певний час за визначеним меню.

Споживачів, які зробили замовлення заздалегідь, обслуговують у визначений проміжок часу.

Споживачів обслуговують в обнос.

Запитання 16

Який сервіс характерний для ресторанів класу "люкс"?

варіанти відповідей

Французький

Англійський.

Американський.

Російський. 

Запитання 17

Для якого сервісу характерне обслуговування з допомогою приставного столика?

варіанти відповідей

Французького

Англійського

Американського

Російського.

Запитання 18

Укажіть вид сервісу, при застосуванні якого використовується найбільша кількість посуду (посудний сервіс).

варіанти відповідей

Російський.

Американський.

 Французький.

Азійський.

Запитання 19

Укажіть вид сервісу, який надає ідеальний контакт з гостями при обслуговуванні та свободу пересування обслуговуючому персоналу.

варіанти відповідей

Російський. 

Американський.

Азійський.

Англійський.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест