Загальні правила приготування заправних супів.

Додано: 22 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 205 разів
12 запитань
Запитання 1

Перлові крупи перед закладанням у першу страву.

варіанти відповідей

ошпарюють для видалення гіркоти

перебирають і промивають

варять до напівготовності і промивають

просушують

Запитання 2

Пасерованими овочами перші страви заправляють.

варіанти відповідей

на початку варіння

за 10-15хв. до кінця варіння

за 30-40хв. до кінця варіння

за 20-30хв. до кінця варіння

Запитання 3

Спеції і сіль кладуть у перші страви.

варіанти відповідей

за 5-7хв. до готовності 

за 10-15 хв. до готовності

за 20-30 хв. до готовності

за 30-40 хв. до готовності

Запитання 4

Заправні перші страви заправляють.

варіанти відповідей

пасерованими овочами 

припущеними овочами

смаженими овочами

Запитання 5

Квашену капусту для заправних супів.

варіанти відповідей

тушкують

припускають

смажать

запікають

Запитання 6

Солоні огірки для заправних супів.

варіанти відповідей

тушкують

припускають

пасерують

бланшують

Запитання 7

Яку крупу, для супів, після промивання закладають в окріп, варять до напівготовності, відвар зливають, а крупи промивають.

варіанти відповідей

пшоно

ячна

перлова

вівсяна

Запитання 8

У перші страви, до яких входять картопля і щавель, солоні огірки, квашена капуста, спочатку кладуть. 

варіанти відповідей

щавель

картоплю

солоні огірки

квашену капусту

Запитання 9

Пасеровкою з борошна або протертою картоплею, супи заправляють.

варіанти відповідей

за 5-10 хв. до закінчення варіння. 

за 10-15 хв. до закінчення варіння. 

за 15-20 хв. до закінчення варіння. 

за 20-25 хв. до закінчення варіння. 

Запитання 10

Спеції (лавровий лист, перець) і сіль кладуть у перші страви.

варіанти відповідей

за 10-15 хв. до готовності.

за 5-7 хв. до готовності.

за 15-20 хв. до готовності.

за 20-25 хв. до готовності.

Запитання 11

Зварені заправні перші страви настоюють.

варіанти відповідей

10-15 хв.

15-20 хв.

20-25 хв.

25-30 хв.

Запитання 12

Розтертий часник додають у першу страву. 

варіанти відповідей

на початку варіння

за 15-20 хв. до закінчення варіння

наприкінці варіння

за 25-30 хв. до закінчення варіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест