До засвоюваних (доступних) вуглеводів належать
До незасвоюваних (недоступних) вуглеводів належать:
Для запобігання утворення в організмі недоокислених продуктів жирів необхідно забезпечити надходження з їжею:
Вуглеводи виконують такі функції:
Який вуглевод нормалізує життєдіяльність корисної мікрофлори укишечнику
Який вуглевод збільшує глікемічну криву?
Надлишок доступних вуглеводів призводить до виникнення:
Надлишок доступних вуглеводів призводить до:
Надмірне споживання вуглеводів потребує збільшення споживання для нормалізації вуглеводного обміну:
Які продукти мають низький глікемічний індекс
Які продукти мають високий глікемічний індекс
Надлишок харчових волокон
Дефіцит харчових волокон
Які продукти мають середній глікемічний індекс
Вуглеводи можуть синтезуватися в організмі із
Добова потреба у вуглеводах
Натуральні замінники цукру - це
Вітаміни - це
Водорозчинні вітаміни - це
Вітаміни:
Жиророзчинні вітаміни - це
Захворювання, пов'язане з дефіцитом вітаміну А
вітаміноподібні сполуки - це
Джерела вітаміну А
Вітаміни групи В
При дефіциту в організмі вітаміну Д необхідно включати до раціону:
Технологічний процес кулінорної обробки продуктів рослинного походження найбільше впливає на вітамін:
Добова потреба людини у вітаміні С становить
Кровотворні елементи - це
Мінеральні речовини поділяються на :
Елементи, які пов'язані із ендемічними захворюваннями - це
Мінеральні речовини, які підтримують кислотно – лужну рівновагу та осмотичний тиск крові - це
Елементи, які пов'язані із кісткоутворенням - це
Кальцій
Калій:
Натрій
Фосфор
Хлор
Магній
Кобальт
Фтор
Залізо
Хімічні речовини, які містяться в організмі у невеликій кількості, але проявляють активність і впливають на біологічні процеси, називаються ...
Біологічно активні речовини об'єднані в групи:
Йод
Для зору, проти раку, для росту служить (служать) ...
Запобігають рахіту, зміцнюють скелет і суглоби вітаміни ...
Біологічно активні речовини виконують різні функції:
Тонізують нервову систему, покращують пам'ять, регулюють гормональні процеси, сприяють кровотворенню вітаміни ...
Вітамін Сонця це ...
Які хвороби виникають у людей в зв'язку з нестачею або передозуванням вітамінів?
У природі вітаміни знаходяться:
Виберіть синтетичні біологічно активні речовини
Вкажіть співвідношення білків, жирів, вуглеводів у щоденному харчуванні людини
8. Організм людини складається з води на
7. Багато вітамінів містяться у
6. Продукти, які є основним джерелом жирів
3. Основне джерело енергії для організму
4. Забезпечують організм енергією рослинні і тваринні ...
2. Забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин
1. Поживні речовини - це
Добова потреба в жирах становить:
При розщеплення жирів виділяється така кількість енергії:
В яких продуктах міститься білок?
В яких продуктах не має крохмалю?
Обирати їжу слід:
Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:
Чому важливо протягом дня пити воду?
У чому полягає негативний вплив токсичних речовин на метаболізм?
Водний баланс це:
Назвіть правильне співвідношення компонентів їжі у раціоні
Що таке добовий раціон
Що таке основний обмін
Раціональне харчування це-
Якість харчового раціону в значній мірі визначається:
Раціональне харчування передбачає:
В якості солодких страв і десертів краще використовувати
Як харчові добавки впливають на людей
Причина виникнення мікотоксикози
ГМО - це:
Термін «генетично модифіковані продукти» (генетично модифіковані організми) найчастіше застосовується стосовно до ......., які вирощуються для споживання в їжу людьми або тваринами, застосовуючи при цьому найсучасніші методи в молекулярній біології.
........ інженерія, може вивести рослину з точними бажаними рисами дуже швидко та точно.
Причини,що сприяли створеннюГМО:
Більшість хвилювань щодо генетично модифікованої їжі стосуються: загрози :
Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...
Через який час з'являються ознаки харчового отруєння?
Загроза для життя людини на думку захисників довкілля:
Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування
Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...
Які продукти не можна купувати
Обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності і якості - це
Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в
Ферменти (ензими) — це
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання
Вітаміни — це
Скільки вуглеводів людині потрібно на добу
Жири — це
За походженням білки бувають
Білки — це
Загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах становить
Макроелементи містяться в продуктах у порівняно великих кількостях,до них належать
Яка роботу виконують зуби?
Процес перетравлення їжі у шлунку відбувається під дією...
Що таке травлення?
У кишечнику відбувається...
Із стравоходу їжа потрапляє у ...
Органи травлення
Обери продукти у яких багато вуглеводів:
Обери продукти, які містять жири:
Обери продукти у яких багато білків:
Які поживні речовини людина отримує з їжею
Яких правил харчування слід дотримуватися
Куди потрапляє неперетравлена їжа
Для травлення важливе значення має
Що з'єднує ротову порожнину і шлунок
Раціональне харчування це-
Що таке основний обмін
Що таке добовий раціон
Назвіть правильне співвідношення компонентів їжі у раціоні
Що таке ентеросорбенти ?
Водний баланс це:
До чого призводить білковий дефіціт
Раціональне харчування передбачає:
Дайте визначення поняттю “режим харчування”:
Головним джерелом мінеральних речовин для організму є
Раціональне харчування - це:
В добовому раціоні повинно міститися не більше
У добовому раціоні бажано чергувати різні продукти:
Принципи раціонального харчування
(три правильних відповіді)
Що таке збалансованість?
До яких хвороб призводить НЕзбалансоване харчування?
Назвіть методи визначення добової і разової потреби в їжі
Скільки груп продуктів існує за своїм призначенням
Від чого залежать норми харчування працездатного дорослого населення
Назвіть енергетичну потребу дітей дошкільного віку на добу
Обери перелік, який містить усі речовини, що мають входити до раціону підлітка:
Раціональне харчування дітей у віці 11-12 років передбачає вживання їжі:
Для людей, що не займаються спортом відношення білків жирів і вуглеводів повинно становити?
Після тренування можна їсти їжу через:
Що відноситься до здорового способу життя?
Скільки калорій потрібно людині на день?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома