Застосування і біологічна роль вуглеводів.

Додано: 7 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 100 разів
9 запитань
Запитання 1

В результаті якого процессу утворюються вуглеводи?

варіанти відповідей

фотоефекту;

фотозинтезу;

гідролізу.

Запитання 2

Вуглеводи беруть участь у синтезі важливих для організму речовин:

варіанти відповідей

вітамінів;

нуклеїнових кислот;

білків.

Запитання 3

Глікоген ( тваринний крохмаль, основний запасний вуглевод організму людини і тварин) є полімером:

варіанти відповідей

глюкози;

глюкози і лактози;

фруктози.

Запитання 4

Для чого людині вуглеводи?

варіанти відповідей

будівельний матеріал;

джерело енергії;

беруть участь у метаболізмі.

Запитання 5

З дисахаридів у харчуванні людини основне значення має:

варіанти відповідей

лактоза;

сахароза;

мальтоза.

Запитання 6

Джерелами сахарози в харчуванні людини є:



варіанти відповідей

всі фрукти;

тростинний і буряковий буряк;

всі овочі.

Запитання 7

Які функції виконують вуглеводи в організмі?:



варіанти відповідей

регулюють обмін білків і жирів;

у комплексі з білками вони утворюють деякі ферменти і гормони;

ніяких функцій не виконують.

Запитання 8

Серед даних сполук вкажіть природний полімер:

варіанти відповідей

целюлоза;

глюкоза;

етиловий спирт.

Запитання 9

Вкажіть напрямки застосування вуглеводів:


варіанти відповідей

при дієтичному харчуванні;

в парентеральному харчуванні;

не застосовують в жодному.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест