Дайте визначення терміну «раціональне (здорове, повноцінне) харчування».
Найбільш доцільно для характеристики харчових раціонів організованих колективів використовувати такі методи оцінки харчування як:
Співвідношення основних харчових речовин має відповідати формулі:
БІЛКИ : ЖИРИ : ВУГЛЕВОДИ
Величина енергетичного коефіцієнту білків при їх біологічному окисленні становить, в калоріях:
Енергетична цінність харчових продуктів визначається вмістом у них:
У яких випадках енергетична цінність добового раціону повинна перевищувати енерговитрати:
Найбільшу енергетичну цінність мають такі продукти:
Поліненасиченими жирними кислотами найбільш багатий продукт:
Дайте визначення поняттю “режим харчування”:
У добовому раціоні повинно міститися білків тваринного походження від загальної кількості, не менше,%:
Хто розробив теорію адекватного харчування, згідно з якою харчовий раціон має бути не лише оптимально збалансований, відповідно до особливостей обміну речовин, але і відповідати механізмам травлення, що вироблені еволюцією?
Головним джерелом мінеральних речовин для організму є
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома