ЗБД. 6 клас. НУШ. Наслідки неправильного харчування

Додано: 23 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

Захворювання, яке перекладається як "витікання цукру"

варіанти відповідей

йододефіцит

атеросклероз

цукровий діабет

короновірус

Запитання 2

Яка залоза в організмі людини виробляє необхідний гормон, що доставляє розчинену у крові глюкозу в середину клітин?

варіанти відповідей

щитоподібна

підшлункова

діабетична

серцева

Запитання 3

Як називається гормон, який допомагає доставляти глюкозу до клітин?

варіанти відповідей

інсулін

кортізол

йододефіцит

йод

Запитання 4

Нестача в організмі якого мікроелемента може призвести до появи зоба, затримки фізичного та розумового розвитку?

варіанти відповідей

глюкоза

кальцій

йод

сіль

Запитання 5

Оберіть продукти багаті йодом

варіанти відповідей

річкова риба

кухонна сіль

йодована сіль

морська риба

креветки

равлики

Запитання 6

Термін придатності йодованої солі?

варіанти відповідей

1 рік

1 місяць

6 місяців

Запитання 7

Які продукти спричиняють найтяжчі харчові отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, куплені на стихійних ринках

алкогольні напої

старі гриби

Запитання 8

Ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота, біль в животі

нежить, сльозотеча, чхання

підвищена температура, слабкість

висипи на шкірі

кашель

Запитання 9

В чому полягає надання першої допомоги при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

випити 5-6 склянок води, викликати блювання

викликати "екстрену допомогу"

прикласти холод до голови та живота

зробити масаж

Запитання 10

Обери правила зберігання та обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

ретельно мити сирі продукти, руки та кухонне начиння

зберігати рибні, м'ясні, молочні продукти в холодильнику

піддавати кулінарній обробці за високої температури сире м'ясо, рибу

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 11

Речовини, які додають у продукт з метою посилення чи зберігання їх властивостей називають..

варіанти відповідей

мінеральними речовинами

харчовими добавками

поживними цінностями

вітамінами

Запитання 12

У чому полягає небезпека харчових добавок? Вони призводять до..

варіанти відповідей

алергічних реакцій

порушення обміну речовин

онкозахворювань

ураження печінки та нирок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест