9 клас Жири мило (для закордону)

Додано: 18 травня 2023
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Жири мило
Тест виконано: 40 разів
17 запитань
Запитання 1

Пальмітинова кислота належить до сполук:

варіанти відповідей

 насичених

 ароматичних

ненасичених

Запитання 2

Особливістю будови олеїнової кислоти є наявність одного:

варіанти відповідей

 одинарного зв'язку

 потрійного зв'язку

подвійного зв'язку

не має вірної відповіді

Запитання 3

Натрієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною

варіанти відповідей

твердого мила

 рідкого мила

 шампуню

 прального порошку

Запитання 4

С17Н35СООН – стеаринова кислота

варіанти відповідей

 насичена карбонова кислота

 в складі рідких жирів

 ненасичена карбонова кислота

в складі твердих жирів

Запитання 5

Солі вищих карбонових кислот з Натрієм або Калієм називають

варіанти відповідей


мило

жир

 олія

шампунь

Запитання 6

Вкажіть представника ненасичених карбонових кислот:

варіанти відповідей

 стеаринова кислоти

 оцтова кислота

 пальмітинова кислота

 олеїнова кислота

Запитання 7

За походженням жири поділяються на:

варіанти відповідей

 рослинні

рідкі

 тверді

 тваринні

Запитання 8

Бертло здійснив реакцію синтезу жирів нагріванням гліцеролу з карбоновими кислотами в

варіанти відповідей

1844

 1954

1854


1944

Запитання 9

Мило - це залишок вищої кабонової кислоти та

варіанти відповідей

лужного металу

 металів


неметалів


спирту

Запитання 10

Укажіть, які функції виконують жири в організмі людини

варіанти відповідей

енергетична

запасаюча

теплорегуляція

транспортна

Запитання 11

Олії - це жири тваринного походження

варіанти відповідей

Правда

Неправда

Запитання 12

Процес насичення ненасичених жирів воднем, що лежить в основі отримання маргарину, називається...

варіанти відповідей

гідроліз

гідратація

гідрування

дегідрування

Запитання 13

В результаті кислотного гідролізу жирів утворюються вищі карбонові кислоти і етанол

варіанти відповідей

Правда

Неправда

Запитання 14

Жири - це естери вищих жирних карбонових кислот і багатоатомного спирту ...

варіанти відповідей

Етиленгліколю

Гліцеролу

Етанолу

Пропанолу

Запитання 15

Оберіть фізичні властивості насичених вищих карбонових кислот:

варіанти відповідей

Тверді білі воскоподібні речовини

Мають характерний запах

Без запаху

Нерозчинні у воді

Розчинні у воді

Запитання 16

Які жири є транс- жирами?

варіанти відповідей

Свиняче сало

Вершкове масло

Спред

Маргарин

Запитання 17

Оберіть правильне твердження:

1) Рідкі жири (олії) переважно рослинного походження, містять залишки ненасичених вищих карбонових кислот;

2) При лужному гідролізі (KOH) твердого жиру утворюється гліцерин і тверде мило.

варіанти відповідей

правильне перше

правильне друге

обидва правильні

обидва неправильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест