Значення точності розподілу тіста на шматки

Додано: 3 червня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

Що є основним показником якості роботи тістоподільників?



варіанти відповідей

величину затрат на упікання й усихання

точність маси тістових заготовок

точність поділу тіста має не лише технологічне, а й економічне значення

Запитання 2

Яке відхилення у роботі за паспортними даними від заданої маси шматків тіста може бути у тістоподільників?



варіанти відповідей

не повинно перевищувати ± 2,5 %.



не повинно перевищувати ± 4,5 %.



не повинно перевищувати ± 5 %.



не повинно перевищувати ± 1,5 %.



Запитання 3

На скільки має бути маса тістової заготовки більше  від  маси охолодженого виробу?



варіанти відповідей

має бути на 15-20 % більшою за масу охолодженого виробу.

має бути на 6-10 % більшою за масу охолодженого виробу.

має бути на 10-12 % більшою за масу охолодженого виробу

Запитання 4

Чому на початку роботи перші шматки тіста повертають до лійки машини



варіанти відповідей

оскільки вони мають неправельну форму

оскільки вони мають неточну масу

оскільки вони мають відвищіну вологість

Запитання 5

Скільки часу триває переробка тіста у подільній машині для слабкого борошна?



варіанти відповідей

20-30 хв.



30-40 хв.



15-20 хв.



Запитання 6

Обґрунтуйте ці слова «що точність поділу тіста має не лише технологічне, а й економічне значення»



варіанти відповідей

під час підрахунку витрат борошна на виготовлення штучних виробів враховують не фактичну масу кожного виробу, а передбачену стандартом.

у разі перевищення стандартної маси відбудуться перевитрати борошна.

у випадку, коли маса 10 виробів буде нижчою від стандартної більше ніж на 2,5 % - вироби вважаються браком за масою



Всі варіанти правельні

Запитання 7

Що впливає   на якість округлення?



варіанти відповідей

вологість тіста

відрегульованість зазору між конічною чашею і спіраллю

всі варіанти правельні

Запитання 8

Мета попереднього вистоювання?



варіанти відповідей

метою цієї операції є зняття внутрішніх напружень у заготовці, відновлення структури клейковинного каркаса.

метою цієї операції є те,щоб поверхневий шар заготовки ущільнився, зменшилася його газопроникливість.

метою цієї операції є те,щоб на тістовій заготовці утворюється тонка поверхнева плівка

Запитання 9

Для житнього тіста проводять операцію округлення?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 10

Яка функціят тонкої поверхневої плівки, яка утворюється на поверхні тістової заготівки під час округлення?



варіанти відповідей

ця плівка сприяє підвищенню газоутримувальної здатності тіста під час остаточного вистоювання, покращанню об’єму і пористості виробів

ця плівка сприяє підвищенню клейковинний каркас та покращує об’єм, пористості виробів

ця плівка сприяє підвищенню структурно-механічних властивостей в тісті, збільшує об’єм і пористість виробів

Запитання 11

Після операції округлення, куди потім надходить тістова заготовка?

варіанти відповідей

випікання

формуванн

ділення

кінцеве вистоювання

попереднє вистоювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест