Вуглеводи у природі. Застосування вуглеводів.

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 279 разів
12 запитань
Запитання 1

Глюкозу містять органи рослин:

варіанти відповідей

бульба картоплі

усі органи зелених рослин

зерна рослин

корені рослин

Запитання 2

Особливо багато глюкози міститься:

варіанти відповідей

у яблуках

у березовому соці

у винограді

у меді

Запитання 3

Найбільший відсоток целюлози складають:

варіанти відповідей

волокна бавовни

зерна пшениці

волокна вовни

волокна льону

Запитання 4

Сахарозу містить:

варіанти відповідей

цукровий буряк

мед

цукрова тростина

зерна рису

Запитання 5

Найбільший відсоток крохмалю містять:

варіанти відповідей

зерна пшениці

картопля

кукурудза

зерна рису

Запитання 6

Які вуглеводи здатні утворювати естери (складні ефіри):

варіанти відповідей

фруктоза

целюлоза

крохмаль

сахароза

Запитання 7

Квашення капусти, огірків основано на процесі:

варіанти відповідей

відновлення

спиртового бродіння

молочнокислого бродіння

окиснення

Запитання 8

Який вуглевод є відновником у тестільній промисловості

варіанти відповідей

сахароза

глюкоза

целюлоза

крохмаль

Запитання 9

Який вуглевод застосовують у будівництві:

варіанти відповідей

целюлозу

крохмаль

фруктозу

глюкозу

Запитання 10

Який вуглевод застосовують як пластифікатор у виробництві пластмас:

варіанти відповідей

сахарозу

крохмаль

целюлозу

фруктозу

Запитання 11

Процес добування крохмалю з картоплі:

варіанти відповідей

Хімічний

Бродіння

Фізичний

Фізико-хімічний

Запитання 12

Процес добування етанолу з крохмалю:

варіанти відповідей

Процес відновлення

Хімічний

Фізичний

Процес окиснення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест