Тиждень безпеки дорожнього руху

Про матеріал
Дорожній рух Навчальна презентація для години спілкування. МЕТА: Освітня - узагальнення, систематизація та повторення знань з теми «Правила дорожнього руху»; - наочне засвоєння дорожніх знаків та дорожньої розмітки; - засвоєння загальної пам’ятки з безпеки дорожнього руху; - ознайомлення зі стасистикою по ДТП в Україні та світі. Розвивальна - розвиток логічного мислення, пам’яті, творчих умінь та навичок; - підвищення активності учнів, руйнування індивідуальних бар’єрів у спілкуванні; - сприяння підвищенню інтересів до колективних заходів та зміцнення класного колективу; - стимулювання пізнавальної діяльності учнів. Виховна - виховання бережливого ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих; - виховання почуття обов’язку перед суспільством та перед самим собою; - виховання культури спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СМОЛІНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 2 ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ ДЛЯ УЧНІВ 7-В КЛАСУ НА ТЕМУ:«ДОРОЖНІ ЗНАКИ – АЗБУКА ДЛЯ ВОДІЇВ І ПІШОХОДІВ»Підготувала класний керівник 7-В класу. Булєца Є. О.

Номер слайду 2

Мета:  Освітня- узагальнення, систематизація та повторення знань з теми «Правила дорожнього руху»;- наочне засвоєння дорожніх знаків та дорожньої розмітки;- засвоєння загальної пам’ятки з безпеки дорожнього руху;- ознайомлення зі стасистикою по ДТП в Україні та світі. Розвивальна- розвиток логічного мислення, пам’яті, творчих умінь та навичок;- підвищення активності учнів, руйнування індивідуальних бар’єрів у спілкуванні;- сприяння підвищенню інтересів до колективних заходів та зміцнення класного колективу;- стимулювання пізнавальної діяльності учнів. Виховна- виховання бережливого ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих;- виховання почуття обов’язку перед суспільством та перед самим собою;- виховання культури спілкування.

Номер слайду 3

І – ВСТУПНА ЧАСТИНА Слово вчителя. Найважливіше для людини – її життя, а найцінніше в цьому житті - здоров’я. Адже кожна людина унікальна, неповторна. І життя в неї одне, тому берегти його і здоров’я необхідно кожному. Ми з вами живемо у місті, тому щодня, перебуваємо в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями. Для виконання цих ролей ми повинні знати правила дорожнього руху, та засоби його регулювання. Сучасний світ дуже складний і в ньому багато небезпечних ситуацій. Адже статистика дорожньо-транспортних пригод невтішна: в світи щогодини гине 9 дітей. В Україні нараховується понад 10 млн. автомобілів, майже 2/3 дітей, які потрапили під колеса автомобілів, знехтували правилами дорожнього руху. Тому на сьогоднішньому занятті ми перевіримо ваші навички по убезпеченню життя і здоров’я під час перебування на дорозі. Давайте переглянемо соціальний відеоролик «Діти на дорозі». Доступ за посиланням: https://youtu.be/MV7 Xm2 AMLPw

Номер слайду 4

ІІ – ОСНОВНА ЧАСТИНА - Діти, а що допомагає нам орієнтуватися на дорозі і виконувати ПДР? Правильно. Це дорожні знаки, дорожня розмітка, світлофор. - Що таке дорожня розмітка? (Це лінії, які розділяють дорогу, вказують місця, де можна переходити дорогу пішоходам тощо). Тож давайте згадаємо дорожні знаки, що вам уже відомі.2.1 Бесіда елементами розповіді (опираючись на життєвий досвід учнів).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Зазвичай такий знак Ти можеш побачити біля школи, садочка або дитячого майданчика. Проте це не означає, що тут можна перебігати дорогу. Ти можеш перейти вулицю лише у спеціально відведеному місці — по зебрі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Знак, на якому на синьому фоні намальований автобус, трамвай чи тролейбус, показує, що виключно в цьому місці Ти можеш сісти у транспорт або зійти з нього.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Надземний Підземнийперехід

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Слово вчителя. - Порушуючи правила дорожнього руху, ми наражаємо себе на смертельну небезпеку. Тож, щоб не сталося лиха ми повинні знати елементарні правила дорожнього руху, основні засоби його регулювання, вміти правильно переходити через дорогу та переводити своїх менших братів та сестер, розрізняти типи дорожніх знаків, щоб завчасно скористатися інформацією для своїх подальших дій.- Пропоную вам пограти в гру «Безпечно – небезпечно». Розглянувши ситуативні картинки , ви повинні сказати чи безпечні дії на них чинять діти, чи ні, а такожпояснити свою відповідь.

Номер слайду 13

ГРА

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ІІІ – Заключна частина- Ми багато чого згадали і на закріплення пропоную вам провести відео-вікторину «Найрозумніший пішохід». Доступ за посиланням: https://youtu.be/Px. BFUOFy. Kfw Чи дізнались ви для себе щось нове? Чи будете неухильно виконувати ПДР?До побачення і будьте уважними на дорозі, адже від цього залежить ваше життя.

Номер слайду 21

ФОТОЗВІТ

Номер слайду 22

pptx
Додано
26 вересня 2022
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку