Виховна година до дня Збройних сил України«Воїни світла – воїни добра»

Про матеріал
6 грудня 1991 року Верховна рада України прийняла закон «Про Збройні Сили України». 6 Грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.
Перегляд файлу

 

 

Виховна година до Дня Збройних сил України:

 

 

«Воїни світла, воїни добра»

Молюся за тебе, моя Україно,

За кожного батька, за кожного сина,

За кожну матір, за кожну дитину,

Я Бога прошу – збережи Україну!

 

 

      Виховний захід до Дня збройних сил України

Вчитель:

Сьогодні наша виховна година присвячений Дню народження Збройних Сил України.

6 грудня 1991 року Верховна рада України прийняла закон «Про Збройні Сили України».

6 Грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.

Солдати української армії… Шлях їх такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Козаки, українські січові стрільці, Галицька армія, армія Української Народної Республіки, Українська Повстанська армія, збройні сили України – це всі ті, хто боронив нашу націю.

 

Як формувалась і розвивалася наша Українська Армія.

Перегляд слайдів:

У часи Київської держави (X-XIII століття) військо складалося з дружини князя та народного ополчення. (слайди 4,5,6) Військо підтримувало силу і могутність держави, обороняло її кордони.

 

Але татарська навала у XIII-XIV століттях привела до занепаду української держави і її війська. Землі України потрапляли під литовські, польські, угорські, молдовські прапори. (слайди 7,8,9)

 

XV-XVIII століття в історії України — це період козаччини. (слайди 10-16)

 

Козацьке військо мало демократичний устрій. На чолі війська стояв гетьман. Приймаючи рішення гетьман враховував думку старшинської ради. У перший половині XVIII ст. запорізьке козацтво піднеслося до рівня найкращих європейських армій.

 

Під час Першої світової війни Україна стала ареною протистояння, що принесло значні людські втрати та руйнування інфраструктури. Це значною мірою вплинуло на створення незалежної української держави та її збройних сил — армії Української Народної Республіки. Після падіння Російської імперії на українських землях утворилися численні військові формації, в тому числі Українська Повстанська Армія (слайди )

 

Під час німецько-радянської війни Україна направила до лав Червоної Армії і Військово-морського флоту близько 2,5 мільйона своїх громадян. У військах піхотних частинах українці становили 60-80% і брали найактивнішу участь у визволенні своєї батьківщини від нацистських загарбників.

 

В післявоєнний період понад 160 тисяч українців воювали в складі обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані, з яких 3360 загинули.

Окрім цього, багато військових боролися з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС

 

У 2009 році була заснована емблема Збройних Сил України - прямий рівносторонній хрест із розбіжними сторонами малинового кольору, в центрі якого у круглому медальйоні синього кольору вміщено зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого.

 

На сьогодні до складу української армії входять всі роди військ.  Структура ЗСУ:

1.Повітряні сили України.

2.Сухопутні війська.

3.Внутрішні війська України.

4.Військово-морські Сили України.

5.Війська Цивільної оборони України.

6.Державна прикордонна служба України.

Після перемоги в Києві Євромайдану в лютому 2014 року, Росія розпочала військову агресію проти української держави. Першим її етапом стала окупація Криму, внаслідок чого було вбито 2 військовослужбовця Збройних сил, Україна втратила 85% кораблів флоту та 50% українських військових з Криму, що склали присягу окупанту.

 

Тисячі українців покинули всі свої справи, відмовились від затишку і сімейного тепла та пішли боронити рідну землю. За ці 6 років війни наші солдати здолали страшні бої. Їм було важко: не вистачало їжі, теплих зимових речей, вони дуже втомлюються, хворіють, щодня бачать смерть своїх друзів-вояків.

Як же хочеться допомогти нашим героям! І ми це з вами намагаємось робити. Ми з вами  як і багато інших дітлахів, писали листи, малювали малюнки для солдат, які так потрібні їм. Ми, як і тисячі українців, всією школою збирали кошти на які закупили продукти харчування. З такою підтримкою, з такою силою духу Україна обов’язково переможе!!!

 

Проте День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких, наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

Нам невідомі всіх їх імена,

Хто їх чекає, хто за ними плаче,

Де їхній дім, як їм болить війна,

Яке в них серце - щире чи терпляче.

Як страшно їм, коли усе горить.

Коли руїни, смерть перед очима.

І як в бою важлива кожна мить,

Які в них білі крила за плечима.

Нам невідомі мрії й здобуття.

Всі їхні рани, всі слова прощання.

Вони - солдати, що кладуть життя заради нас і мирного світання.

В час зрад страшних і втрат таких гірких.

І без імен вони для нас герої.

Рушійною-головною силою армії, завжди є солдати.  Яким має бути солдат?

Відважний – ….

Сильний – ….

Швидкий – ….

Розумний - ……

Умілий - …….

Сміливий - ……..

Хоробрий - ……

Братерський - ……..

Патріот - ………..

Ідея створення Маршу української армії виникла в Олега Скрипки під час фронтових концертів, в момент вшанування пам'яті воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню. Слова гімну – це видозмінений твір «Зродились ми великої години..» Олеся Бабія, яка колись була маршем Організації українських націоналістів.

docx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
912
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку