Тренінг-дискусія "Формування етичних і моральних норм поведінки молодших школярів"

Про матеріал
Обговорення з вчителями 4 класів, про важливість етичних та моральних цінностей у поведінці молодших школярів. Демонстрація відео-фрагменту з виховної години. Гра "Віночок мудрості". А також з вчителями проведено тренінг-дискусія на відповідну тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оксана Никифорюк, Вчитель Ропчанського НВК

Номер слайду 2

Дискусія на тему: Формування етичних і моральних норм поведінки молодших школярів Сьогодні ми: Поговоримо про важливість етичних та моральних цінностей у поведінці молодшого школяра; Переглянемо відеофрагмент з виховної години у 4 класі; Проведемо тренінг-дискусію на дану тему;  

Номер слайду 3

Для доброї душі Не говори про доброту Коли ти її сам не знаєш, Забувши про чужу біду. Бо доброта – не тільки те, Що обіймає тепле слово В цім почутті така основа Яка з глибин душі росте. Коли її не маєш ти, То раниш людяне людині. Не має вищої святині, Ніж чисте сяйво доброти.

Номер слайду 4

Абсолютно вічні цінності Доброта, правда, любов, чесність, гідність, краса, мудрість, справедливість.

Номер слайду 5

„Людина починається з добра” Спражнє виховання полягає в тому, щоб моральний ідеал добра, правди, честі, духовної краси жив у кожному юному серці.

Номер слайду 6

Моральні та етичні норми поведінки молодших школярів виховую під час: уроків літературного читання, виховних годин, перегляд різних відеофільмів з повчальним сюжетом. А також під час позашкільних заходів, тематичних екскурсій, прогулянок. Відвідування музеїв, театрів, художніх та історичних пам’ятників.

Номер слайду 7

Дидактична гра: „Віночок мудрості”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

10 «не можна» Сухомлинського не можна байдикувати, коли всі працюють; не можна сміятися над старістю; не можна вступати в суперечки з дорослими; не можна виявляти невдоволення через те, що в тебе немає якоїсь речі; не можна допускати, щоб мати давала тобі те, що вона не може дати собі; не можна чекати, доки з тобою привітається старший, ти повинен привітатися першим.

Номер слайду 10

не можна робити те, що засуджують старші; не можна залишати літню людину самотньою, якщо в неї немає нікого, крім тебе; не можна збиратися в дорогу, не спитавши дозволу дорослих; не можна сидячі обідати, не запросивши старшого;

Номер слайду 11

Районний конкурс народних танців. Посіли ІІІ місце

Номер слайду 12

Районний конкурс: «Рідна пісня» І місце

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Ми проводимо різні екскурсії „У театрі в м. Чернівці ”

Номер слайду 15

До пам’ятника Т.Шевченка, М.Емінеску

Номер слайду 16

Майстер-клас з гончарства м. Косів

Номер слайду 17

Етнографічний музей м. Чернівці.

Номер слайду 18

Бути добрим-корисно Кожен із нас повинен знати і відчувати, що на нашій совісті доля дітей, що від нашої духовної культури, та ідейного багатства залежить розум, здоров’я, щастя покоління, яке виховує сучасна школа. Із давніх - давен відомо, що бути добрим – корисно. Доброзичливі люди добре почуваються і довше живуть.

Номер слайду 19

Звертання до батьків „Будьте командою” Хороша сім’я є колектив, де вся родина спаєна відносинами любові, взаємодопомоги, відповідальності один за одного. Саме сім’я створює для дитини ту модель життя, в яку він входить. Не дарма кажуть: дитина дзеркало своїх батьків.

ppt
Додано
16 квітня 2019
Переглядів
1065
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку