Творчість Тараса Шевченка ( картини )

Про матеріал

Хороша презентація, яка допоможе на уроці донести учням, які картини писав митець. + Коротке біо

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість Тараса Григоровича Шевченка (картини)Федюк Володимир 8 клас

Номер слайду 2

Тарас Григорович Шевченко. Тарас Григорович Шевченко – велика та невмируща слава українського народу. В особі Т. Шевченка український народ ніби вклав свої найкращі духовні сили й обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань івласних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в слові його все те, що таїлося в самій глибині серця. Із тим скарбом - словом свого найкращого сина – український народ і сьогодні виходить до всіх людей землі.

Номер слайду 3

Картини: Катерина. 1842р. Тема українського, простого народу та жіночої долі була згустком крові, що запеклась у його серці. Без сумніву найвідомішою Шевченковою картиною є картина «Катерина» (1842 р., олія), створена за мотивами однойменної поеми. Сліпа з дочкою. 1842 р. Папір,олівець,сепія.

Номер слайду 4

У 1831 році Шевченко потрапляє до Петербурга, куди в кінці 1830 року переїхав Енгельгардт. Поміщик нарешті переконався, що з Шевченка путящого лакея не буде, і зрозумів, талант хлопця може в майбутньому принести йому вигоду, і так він вирішив підучити здібного кріпака малярству. У 1832 р. Енгельгардт законтрактував Шевченка на 4 роки до різних живописних справ цехового майстра В. Г Ширяева.

Номер слайду 5

Тополя. 1839р. В Решетилівці. 1845р.

Номер слайду 6

Селянська родина. 1843р. Полотно, олія. Він став одним із перших художників, які прокладали новий реалістичний напрям, основоположник критичного реалізму в українському мистецтві. Для Шевченка малювання стало потребою, вираженням його творчого духу. Воздвиженський монастир у Полтаві. 1845р.

Номер слайду 7

Автопортрети. Автопортрети Тараса Шевченка — власні зображення, що створював Тарас протягом усього життя. Взагалі ж протягом всього свого короткого життя художник створив близько 60 автопортретів

Номер слайду 8

Висновок: Творчість художника Тараса Шевченка – явище складне. Зросла вона на основі українського народного мистецтва. Можна скахати що творчість Тараса Шевченка безмежна… Багато картин, автопортретів, віршів… були створені власноруч. Мене вразило те наскільки можна бути талановитим, адже малювати такі картини – це неперевершено!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Орлова Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 червня 2022
Переглядів
807
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку