"У нас одна Батьківщина -наша рідна Україна"

Про матеріал
Виховна година на тему " У нас одна Батьківщина - наша рідна Україна" . Вчитель: Ваганова Ольга Василівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У нас одна Батьківщина-наша рідна Україна

Номер слайду 2

У нас одна Батьківщина-наша рідна Україна

Номер слайду 3

Легенда « Наша Земля»Колись давно Бог створив народи і кожному наділив землю. Наші ж предки кинулись пізніше, але землі їм уже не дісталося. От вони й прийшли до Бога, а він у цей час молився, і вони не сміли йому щось сказати. Стали чекати. По якійсь хвилі Бог обернувся, сказавши, що вони чемні діти, хороші. Дізнавшись, чому прийшли до нього, запропонував їм чорну землю. «Ні,- відповіли наші предки, - там уже живуть німці, французи, іспанці, італійці. «Тоді я вам дам землю ту, що залишив для раю, там усе: річки, озера, ліси, степи. Але пам'ятайте, якщо будете ії берегти, то вона буде ваша, а ні - ворога». Пішли наші предки на ту землю, оселилися і живуть до сьогоднішнього дня. А країну назвали Україною.

Номер слайду 4

Україна... Вона в усьому, що нас оточує; в місяці, зорях, стежці, якою ви йдете до школи, у кожному камінчику, деревці. Все це рідне і близьке кожному з нас. І червона калина, що росте на подвір'ї біля вашої оселі, і рушничок, вишитий старенькими бабусиними руками. Україна -це й зелена трава у дворі вашого дому, на якій можна бігати, сидіти, лежати і дивитися в небо, як там пливуть білесенькі хмаринки. І в полі, і в лузі, і в лісі -вам скрізь хороше, бо ви вдома, на своїй землі. Навкруги земля ваших батьків, ваших предків. Розповідь про Україну.

Номер слайду 5

Україна - це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу і незалежність. Це його славні лицарі Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Богдан Хмельницький, Максим Залізняк, Іван Мазепа, Олекса Довбуш, Устим Кармелюк, які віддали своє життя за щастя народу. Це і такі відомі всьому світові діячі української культури, як Тарас Шевченко і Іван Франко, Леся Українка і Олександр Довженко, Микола Лисенко і Оксана Петрусенко, Марія Заньковецька і Соломія Крушельницька, Микола Костомаров і Михайло Грушевський. Наші предки

Номер слайду 6

Відомі спортсмени

Номер слайду 7

Відомі спортсмени, що прославили Україну.-Оксана Багол. Володимир Кличко-Віталій Кличко. Андрій Шевченко- Яна Клочкова

Номер слайду 8

Відомі артисти

Номер слайду 9

Океан Ельзи. Тіна Кароль. The Hardkiss-Jamalla. Відомі артисти

pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
1517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку