Україна – мати. Вмій її захищати

Про матеріал
Сприяти патріотичному вихованню учнів; пробуджувати національну самосвідомість.Розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність. Виховувати моральні, естетичні якості, почуття патріотизму.Сприяти створенню міцного класного колективу.
Перегляд файлу

Україна – мати. Вмій її захищати

Мета:

         сприяти патріотичному вихованню учнів; пробуджувати національну самосвідомість;

         розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність;

         виховувати моральні, естетичні якості, почуття патріотизму; сприяти створенню міцного класного колективу.

Учасники: дві команди хлопчиків 8-х класів – група підтримки.

Зал прикрашений повітряними кульками, плакатами.

Хід заходу

Ведучий 1. Добрий день, дорогі вчителі, гості та учасники свята! Сьогодні ми зібралися для того, щоб привітати зі святом наших юнаків, адже вони — майбутні захисники України. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину хлібом, напоїти водою, але захистити сама себе не може. Тому хлопці мають зростати мужніми, сильними, надійними і завжди бути опорою своєї сім’ї та народу.

 

Ведучий 2. Добрий день, дорогі друзі! Щиро вітаємо всіх у цій залі зі святом захисника України!

 

Ведучий 3. Вітаємо всіх, хто вже пройшов сувору школу армійської служби, хто сьогодні знаходиться у лавах захисників України.

Тож вшануймо в день святковий
Всіх без винятку військових!
Завдяки їх чесній службі
Живемо у мирі, дружбі!
Адже мир тоді панує,
Коли армія чатує!

Свято з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України оголошується розпочатим.

Звучить Державний Гімн України

Ведучий 4. У зв’язку з подіями в нашій країні професія військового стає все більш затребуваною. До лав української армії довелося вступити чоловікам та жінкам, які раніше не мали відношення до військової служби. Змінилося й сприйняття захисників Вітчизни населенням.

 

Ведучий 1. Вперше за довгі роки військовослужбовці та прикордонники увійшли до числа найбільш престижних професій та зайняли третє місце в рейтингу найбільш перспективних професій.

Ведучий 2. День Збройних сил України - це мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим, хто нині з автоматом нам спокій береже і захища.
Мене і маму, і сестру, і брата і велику нашу всю родину –
І рідну, вільну Україну!


Ведучий 3. За даними Управління прес-служби Міністерства оборони України, понад 70 тисяч жінок служать та працюють у Збройних Силах. З них близько 19 тисяч - офіцери, прапорщики, військовослужбовці за контрактом та курсанти вищих військових навчальних закладів.

Ведучий 4. Представниці прекрасної статі проходять службу та працюють у всіх видах та родах Українського війська. Найбільше жінок у Сухопутних військах - а це понад 7 тисяч. У Повітряних Силах України – понад 6,5 тисячі жінок. 

Ведучий 1. Український народ завжди поважав своїх захисників,
Про що свідчить і любов до козацтва.
Козаки ставали захисниками рідного народу.
Минали роки, десятиліття….Козацький рух ставав
військовою політичною силою.

Ведучий 2. Служити в козацькому війську вважалося в народі
найпочеснішою справою, служити Україні - було справою честі і життя.

Ведучий 3. Українська армія може поправу пишатися своєю історією,
своїми традиціями. Бо ніколи наші війська не загарбували чужих територій, не засягали на чуже добро, чужі землі, ніколи не були агресорами.

Ведучий 4 .  За всі роки війни на  жаль, та за трагічних і  болісних обставин, додалося українцям достатньо героїв. Тепер варто зробити все, щоб про них не  забули. Це істинні патріоти нашої держави.

Ведучий 1. Це люди, які захищали честь, свободу, незалежність, соборність. Про цих славетних людей потрібно пам’ятати все життя і  передавати пам’ять про них своїм нащадкам.

Ведучий 2. Давайте хвилиною мовчання вшануємо пам'ять Героїв, які залишаться живими в серцях усього українського народу.

Хвилина мовчання.

Ведучий 3. Україна сьогодні – незалежна. Українські збройні сили
покликані охороняти незалежність рідної землі. Саме тому підготовка молодих людей до служби в армії, до виконання свого і громадського обов’язку, до захисту України – це є одне з головних завдань держави, школи, кожного юнака.

Ведучий 4. Сьогодні наші хлопці, майбутні захисники вітчизни, також ростуть, мужніють, беруть приклад у своїх батьків та дідусів. І ми можемо бути певним, що вони стануть гідними оборонцями рідної землі.

 

Ведучий 1. Для того, щоб перевірити наскільки наші хлопці та дівчата готові до того, щоб стати захисниками своєї рідної землі, пропонуємо взяти участь у різноманітних конкурсах, які покажуть вашу витримку і силу.

 

Ведучий 2. Сьогодні у змаганні беруть участь дві команди, хлопців та дівчат.

Ведучий 1. Просимо поділитися на команди.

Конкурси

 Конкурс №1 «Хто швидше одягнеться.»

Ведучий 2. Кожен знає, що ранок солдата починається з пробудження та одягання. Солдатам в армії треба одягтися дуже швидко, щоб не порушити дисципліну. І зараз ми побачимо, як наші хлопчики вміють швидко вдягатися.  (Виходять по одному гравцеві від команди. Виграє той, хто швидше і краще одягнеться за одну хвилину).

 

Ведучий 1.  Наступний конкурс «Намалюй емблему ЗСУ»

 

Ведучий 2.  Молодці. Сьогодні козак -  не той, хто одягнений у вишиванку й  шаровари. Козак - це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. ШЛЯХЕТНІСТЬ, МУДРІСТЬ, ВІДВАГА – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш! Отже: Наступний конкурс «Напиши, яким ти уявляєш справжнього патріота» та «Напиши слова вдячності українським військовим». Вони будуть відправлені нашим захисникам.

 

Ведучий 1: Справжній захисник повинен мати гарну силу духу. Тож давайте саме її ми зараз і перевіримо.

 

Ведуча 2:  Конкурс «Надути кульку». Учасникам за командою потрібно надути кульку доки вона не лопне. Запрошуються по одному учаснику із команди. Той, хто впорається швидше, то й перемагає.

 

Ведуча 1: Наступний конкурс «Як козаки  від шторму рятувались» Коли у морі шторм, козаки не дбали лишень про себе, а разом рятувалися. А ви зумієте підтримати один одного в скрутну хвилину?

 Потрібно розміститися на газеті чотирьом.

 

Ведучий 2.  Заключним конкурсом ми зможемо виявити як майбутні захисники Вітчизни цікавляться літературою. «З’єднай половинки прислів’я». Хто швидше впорається підніміть руку.

Хто відважний, той здобуває, а хто боягуз, той пропадає.

Про війну гарно чути, але тяжко її бачити.

Не дивись на ворога , як на вівцю, а дивись на нього як на вовка.

Якщо хочеш миру, будь готовий до війни.

Ведучий 1. Ми врахували всі ваші старання.

Ви подолали всі випробування.

Не слід вам, друзі, вже переживати,

Настав час переможців привітати.

 

Ведучий 2. Слово для оголошення результатів змагань надається нашому  заступнику з навчально виховного процесу Наумчук Людмилі Миколаївні.

 

Ведучий 1. Вітаємо всіх зі святом! Ми впевнені, що ви й надалі добре навчатиметеся, будете дружити зі спортом і станете гідними захисниками нашої держави.

 

Ведучий 2. Ще раз зі святом вас вітаємо

І здоров’я вам бажаємо.

Хай же змилоститься над нами доля!

Хай майбутнє буде без війни.

Щоб не з фронту, а з роботи, з поля

Тата виглядали доньки та сини.

Ведучий 1. Свято приурочене Дню Збройних Сил України оголошується завершеним.                                   Звучить Гімн України.

Ведучий 2. Дякуємо за увагу! Зі святом Вас!

 

docx
Додано
5 жовтня
Переглядів
7
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку