Україна на літніх Олімпійських іграх 2024

Про матеріал
Презентація "Україна на літніх Олімпійських іграх 2024" може стати в пригоді під час проведення виховних заходів, уроків фізичної культури з учнями середньої та старшої школи. Головна мета - ознайомлення з досягненнями українських спортсменів та мотивація школярів до ведення здорового способу життя, занять спортом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Почнемо з першого золота на Олімпійських іграх-2024 в Парижі, яке здобули українські шаблістки, здолавши у фіналі суперниць із Південної Кореї. У збірній грали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Юлія Бакастова та Олена Кравацька.

Номер слайду 3

Ярослава Магучіх стала першою українською легкоатлеткою в історії, що виборола дві медалі на Олімпійських іграх: "бронза" у Токіо-2020, "золото" у Парижі-2024.

Номер слайду 4

Олександр Хижняк — п'ятий український олімпійський чемпіон з боксу. Востаннє Україна здобувала золоті медалі у боксі у 2012 році — нагороди Василя Ломаченка та Олександра Усика.

Номер слайду 5

Сергій Куліш здобув срібну медаль на Олімпійських іграх у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Номер слайду 6

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок вибороли друге "срібло" на Олімпійських іграх у жіночому каное — жодна інша українська веслувальниця не здобувала нагороди у цьому виді човна.

Номер слайду 7

Для українського спортсмена Іллі Ковтуна срібна медаль стала дебютною. Гімнаст здобув перемогу у фіналі на паралельних брусах. На цьому участь українських спортивних гімнастів в Олімпійських іграх у Парижі завершилася.

Номер слайду 8

Парвіз Насібов виборов срібну медаль у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 67 кг.

Номер слайду 9

Ірина Коляденко завоювала срібну медаль у фіналі змагань із вільної боротьби у ваговій категорії до 62 кг.

Номер слайду 10

Єдиною мультимедалісткою у складі збірної України на Олімпіаді-2024 стала Ольга Харлан: виборола "золото" у команді та "бронзу" в індивідуальній першості з фехтування на шаблях. Харлан також повторила національний рекорд за кількістю медалей на Олімпійських іграх — 5 (раніше належав плавчині Яні Клочковій).

Номер слайду 11

Український легкоатлет Михайло Кохан здобув бронзову медаль у метанні молота на Олімпійських іграх у Парижі.

Номер слайду 12

Ірина Геращенко здобула бронзову медаль у стрибках у висоту. Українські стрибунки забезпечили своїй батьківщині подвійний подіум на Олімпіаді. Востаннє таке було на Олімпійських іграх 1996 року.

Номер слайду 13

Жан Беленюк здобув бронзову медаль в греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 87 кг. Жан Беленюк — перший в історії України борець, що виграв три медалі на Олімпійських іграх. Після "бронзи" на Іграх у Парижі він оголосив про завершення кар'єри.

Номер слайду 14

Україна завершила виступи на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Українські спортсмени здобули 12 медалей. Завдяки цьому Україна посіла 22-ге місце з 84 у рейтингу національних команд. 12 медалей України — другий найгірший результат в історії. Меншу кількість нагород українці мали лише на Іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році (11). При цьому три золоті нагороди — найкращий результат України за 12 років на Олімпіадах. На двох попередніх Іграх України сумарно здобули таку ж кількість медалей: дві — в Ріо-2016 та одну у Токіо-2020.

pptx
Додано
14 жовтня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку