2 Традиції кухніУкраїнська земля – дуже багата, і якщо її правильно обробляти, то можна отримати багатий врожай – злаки, овочі, фрукти, ягоди. До того ж селяни займалися скотарством. Але праця була важкою, а зими були холодними. Тому українська народна їжа – смачна та різноманітна, але деякі страви – дуже калорійні, і сподобаються скоріше тим, хто щодня робить важку фізичну працю.
10 Печеня та душенина. Печеня була популярною з давніх часів як на сході, так і на заході України. У глиняний горщик викладали м’ясо, картоплю та овочі кількома шарами та витримували у печі одну-дві години; м’ясо пускало сік, і виходила дуже смачна страва. Для смаку також часто додавали гриби або чорнослив. Душенину, на відміну від печені, подають на тарілках.
27 Паска та крашанки (писанки)Паска – святкова страва. Її зазвичай готують на Пасху – свято воскресіння Господа Ісуса Христа. Разом з паскою на Пасху їдять варені яйця. Якщо вони просто пофарбовані, їх звуть крашанками, якщо розписані складним візерунком – писанками. Писанки стали настільки популярними у світі, що Канада випустила пам’ятні монети у формі писанок.
32 Джерела. Для презентації я скористався такими сайтами: Вікіпедія. Страви української кухні. Топ 20 страв: https://www.autobahn.com.de/uk/2022/07/28/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8 C%D0%BA%D0%BE%D1%97-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%96-%D1%82%D0%BE%D0%BF-20-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2-%D1%83/ Традиційні страви: https://traditions.in.ua/kukhnia/tradytsiini-stravy Як смакує Україна: гастрономічні традиції та найвідоміші страви: https://discover.ua/inspiration/ak-smakue-ukraina-gastronomicni-tradicii-ta-najvidomisi-stravi 11 Українських страв, про які ми почали забувати: https://sts.sumy.ua/society/11-ukrayinskyh-strav-pro-yaki-my-pochaly-zabuvaty.html 23 найкращі страви української кухні: https://ua.igotoworld.com/ua/article/913_luchshye-blyuda-ukrainskoy-kuhni.htm