Українська література 6 клас

Про матеріал
Презентація з активними посиланнями на інтерактивні вправи до уроку української літератури у 6 класі, на якому розглядається поезія "Мрії" Лесі Українки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леся Українка. Поезія «Мрії»Урок літератури у 6 класі

Номер слайду 2

https://wordwall.net/ru/resource/7420761 Пригадаймо біографію Лесі Українки

Номер слайду 3

Талановита. Пригадаймо, якими рисами характеру була наділена Леся Українка?Незламна. Мужня. Наполеглива. Працьовита. Сильна духом

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вірш «Мрія»https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=5503

Номер слайду 6

Бесіда за прочитаним1. Як ви зрозуміли зміст прочитаного?2. Який настрій цієї поезії?3. Які зорові образи постають в уяві під час читання вірша?4. Хто є ліричним героєм поетичного твору?5. Які художні засоби використані поетесою у цьому вірші?6. Як ви розумієте рядки із поезії: «Погляд мій спускався нижче,На того, хто, розпростертий,До землі прибитий списом,Говорив: "Убий, не здамся!"Чи можна назвати вірш по – іншому? Що від цього змінилося б?

Номер слайду 7

Аналіз поезії «Мрії»Жанр: вірш. Тема: зображення мрій героїні, роздуми над сенсом життя, за яке треба боротися до останньої краплі крові, як лицарі. До останнього вірити в омріяну перемогу.Ідея: уславлення мужності, героїзму, впевненості лицаря у перемогу . Основна думка: необхідно боротися з життєвими труднощами, навіть тоді, коли це неможливо; віра – це велика сила.

Номер слайду 8

https://wordwall.net/ru/resource/38917960Інтерактивна вправа на закріплення

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку