Українська література (7-Б) 03.04

Про матеріал
Навчальні матеріали з української літератури під час карантину. Любі учні! Не забувайте виконувати завдання та надсилати мені на поштову скриньку julia@belovodsk.info або на Viber (0507017215).
Перегляд файлу

03.04.2020

Тема: Любов Пономаренко. Про письменницю.

Новела «Гер переможений». Загальнолюдська ідея гуманізму й  толерантності у творі. Особливості художніх засобів новели.

Завдання: С.215-217 читати.

https://www.youtube.com/watch?v=cOsNcw9IOak –перегляньте відеоролик.

 

Нове́ла (італ. novella, від лат. novellus — новітній) — невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом, сконденсованою та яскраво вимальованою дією.(Записати визначення).

 

Новелі властиві лаконізм, яскравість і влучність художніх засобів. Серед різновидів епічного жанру новела вирізняється строгою й усталеною конструкцією. До композиційних канонів новели належать: наявність строгої та згорненої композиції з яскраво вираженим композиційним осередком (переломний момент у сюжеті, кульмінаційний пункт дії, контраст чи паралелізм сюжетних мотивів тощо), перевага сюжетної однолінійності, зведення до мінімуму кількості персонажів.

Персонажами новели є особистості, зазвичай, цілком сформовані, що потрапили в незвичайні життєві обставини. Автор у новелі концентрує увагу на змалюванні їхнього внутрішнього світу, переживань і настроїв. Сюжет новели простий, надзвичайно динамічний, має ситуаційну чи психологічну несподіванку.[

 

docx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку