Учнівська презентація "Дослідницький проект" на тему "Корабель землян у небезпеці"

Про матеріал

У цьому дослідницькому проекті учні були поділені на групи та самостійно досліджували задані вчителем завдання. Результатом їхньої роботи є презентація.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідницький проект з географії рідного краю Виконали учні 8 класу Водянської СЗШ Дослідники: Білецька Анастасія Шишка Анастасія Історики: Данилюк Світлана Шатрай Валентин Науковці: Голіков Артем Мороз Дмитро ВОДЯНСЬКА СЕРЕДНЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Група дослідників працювала над питанням: “Які причини забруднення території Широківщини і Криворіжжя”.

Номер слайду 5

Проаналізувавши зібраний матеріал ми з*ясували, що причиною забруднення території Широківщини і Криворіжжя є: 1.Промислова розробка руд; 2.Бездумне використання мінеральних добрив; 3.Приділяється недостатня увага рекультивації земель. Ми дійшли до висновку: що порушена земля – це не тільки економічні витрати, а й екологічні, соціальні, бо безпосередньо впливають на стан здоров*я людей. Земля терпить до пори, до часу, але коли терпець їй уривається, починаються незворотні процеси, жертвами яких станемо ми з вами і ще ненароджені покоління. 187,2га 81га Біологічна площа Гірничо-технічна площа Рекультивація порушених земель промисловими підприємствами . (268, 2 га.)

Номер слайду 6

Група істориків працювала над питанням: “Що відомо про перші розробки залежів залізної руди на території Широківщини і Криворіжжя.

Номер слайду 7

Проаналізувавши зібраний матеріал ми з*ясували що: 1.Розвідав залежі залізної руди на території Широківщини і Криворіжжя Олександр Поль. 2.Перші розробки залізної руди Інгулецької рудної копальні почалися у 1894 році на шахті “Візирка”, яка дала поштовх для закладання двох кар*єрів і двох більших шахт: “Малодобровольської”, “Магістраль” Дійшли висновку: що завдяки Олександру Полю, його великій енергії, невтомній діяльності і великим особистим витратам заліза рудні багатства Криворіжжя стали відомі в Україні, Російській імперії, в Європі.

Номер слайду 8

Група науковців працювала над питанням: “Що вам відомо про природоохоронні території “Балку Кобильня” на Широківщині та “Дубову Балку на Криворіжжі”.

Номер слайду 9

Проаналізувавши зібраний матеріал з*ясували: 1.Досліджено, що в Дубовій Балці ще скіфи, видобуваючи руду проклали штольні. Вони були одним з притулків Запорозьких козаків. Саме з досліджень Дубової Балки і розпочав Олександр Поль своє вивчення криворізьких надр. 2.Балка Кобильня являє собою унікальне поєднання природних утворень: -карстові прояви; -степова рослинність -пам*ятка археології та пам*ятки історії і культури. Дійшли висновку: що колишньої краси Дубової Балки ніхто вже не побачить, але несхитні сподвижники вже розпочали її відродження. На останньому вільному від звалищ гектарі балки товариство любителів природи створило міні-дендрарій зі своїм мікрокліматом. Оголошена заповідною територією Балка Кобильня не позбавлена втручання людини, в районі немає резерватів, де рослини і тварини могли б відтворювати свою чисельність, адже багато земель розорано.

Номер слайду 10

ppt
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
30 липня 2018
Переглядів
974
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку