Урок- літературне шоу « Зоряно-біблійний світ»

Про матеріал

Матеріал містить розробку відкритого уроку в 11 класі прививченні творчості Б.-І. Антонича.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поезії “Дороги”, “Зелена Євангелія”, “Різдво”. Міфологічність образу, екзотика лемківського краю в контексті вселюдських мотивів.

Номер слайду 2

“ Від того настрою , з яким ви вступаєте в день , або в якусь справу , залежать ваші успіхи , а, можливо, і невдачі”

Номер слайду 3

З вітром століть приходимо до поета й беремо його у вітер століть. Мине небагато часу,і в мисль про українську поезію ввійде ім’я закоханого в життя прочанина, творчість якого буде засвоєна його Батьківщиною, тією «вічною землею, куди ведуть усі стежки і всі дороги». Д.Павличко

Номер слайду 4

Тиша – це мова, якою говорить до людини Бог. Все моє життя - одне змагання, За гармонію людини й Бога…

Номер слайду 5

Дерево передбачень музикант, художник, філолог, провидець, авангардист, філософ, містифікатор, міфотворець, фольклорист

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Новаторський підхід та відображення імпресіоністичних прийомів у творах Богдана- Ігора Антонича Яскравість та багатство кольорів. Детально вимальований навколишній світ. Різноманіття звуків, запахів. Пейзаж, або невелика пейзажна замальовка.

Номер слайду 9

ДОРОГИ Розгорнулась земля, наче книжка (дороги, дороги, дороги). Зашуміла трава і принишкла, простелилась нам юним під ноги. Тільки небо і тільки пшениця (над нами, за нами, під нами). Тільки безкрай і далеч іскриться, тільки безвість вітає вітрами. Голубінь, золотавість і зелень (яруги, галявини, кручі). Розспівались таємно: дзінь-дзелень цвіркуни в конюшині пахучій. Залізиста вода із криниці (дороги, дороги, дороги). О, відкрий нам свої таємниці, дивний місяцю мідянорогий! Бо в дорогах звабливая врода (о зелень! о юність! о мріє!). Наша молодість, наче природа, колосистим ще літом доспіє. 1934.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Типи поетичних образів вірша Слухові образи Нюхові образи Зорові образи

Номер слайду 12

Ле́мківщина, також Лемкови́на (лем. Лемковина, польсь. Łemkowszczyzna) — українська етнічна територія, на якій здавна проживала етнографічна група українців — лемки. Розташована в Карпатах (по обох схилах Бескидів) між річками Сяном і Попрадом (у межах сучасної Польщі) та на північний захід від річки Уж (у Закарпатті) до річки Попрад у Словаччині. Загальна площа бл. 3,500 кмІ.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Риси двовір'я в поезії “ Різдво”

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Зведення будинку Сила Віра Любов Надія

Номер слайду 18

Чотири кути 1.Є два світи: один круг нас, а другий -це ми; між ними вічна боротьба лягає на життя клеймом напруги.  2.Так наші мрії, заміри, бажання перейдуть часто в дійсність аж тоді, коли від себе їх відірвемо.  3.Велика простота - найвища досконалість. Наївність є свята, довершенням є малість  4.Малі до щастя дверці: захоплення та неба, гармонії у серці - нічого більш не треба.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Домашнє завдання 1. Вивчити напам’ять одну поезію Б.-І. Антонича (на вибір). 2. Прочитати твір О. Турянського «Поза межами болю». 3. Підготувати повідомлення про життєвий і творчий шлях Осипа Турянського.

ppt
Додано
17 жовтня 2019
Переглядів
688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку