Урок № 1 Організація робочого місця. Жи­вопис. Пейзаж. Утворення похідних кольорів. Створення пей­зажу «Яскраві спогади про літо» (акварель, гуаш)

Про матеріал
На уроці образотворчого мистецтва учні 2 класу ознайомляться з основами живопису через створення пейзажу під назвою «Яскраві спогади про літо». Діти будуть вчитися змішувати кольори, утворюючи похідні від основних, використовуючи акварель та гуаш. В ході уроку учні розвинуть свою фантазію, зобразивши літні пейзажі, та закріплять знання про основні й похідні кольори, створюючи гармонійні композиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

18.09.2024 Організація робочого місця. Жи­вопис. Пейзаж. Утворення похідних кольорів. Створення пей­зажу «Яскраві спогади про літо» (акварель, гуаш)Урок№1 Образотворче мистецтво

Номер слайду 2

Привіт, друзі! Чи готові ви вирушити у захопливу подорож часом? Адже щойно ми попрощалися з одним з найяскравіших і найсонячніших сезонів року – літом! Це був час пригод, відпочинку і незабутніх вражень. Давайте разом згадаємо, яким було наше літо! Сьогодні ми поговоримо про те, якою була природа влітку. Які кольори панували навколо? Які звуки ми чули? І які запахи наповнювали повітря? А ще ми поділимося своїми враженнями від літніх канікул і розповімо про те, що найбільше нам запам'яталося.

Номер слайду 3

Розгляньте світлини. Які почуття вони викликають? Які кольори переважають?

Номер слайду 4

Живопис - вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів за допомогою нанесення фарб на поверхню. Літо - це чарівна пора року, коли все навколо оживає яскравими фарбами! Уявіть собі: сонце сміється, квіти шепочуть таємниці, а пташки співають веселі пісеньки. Літо - це сонячний промінчик, який зігріває наші серця. Це веселка після дощу, що дарує нам радість. Це аромат стиглих ягід і пісні пташок. Давайте разом згадаємо, як ми бігали босими ногами по м'якій траві, купалися у прохолодній річці і збирали яскраві квіти. Літо - це час пригод і незабутніх вражень! Художники передають це фарбами у живописі. Пригадай основні та похідні кольори. ОсновніПохідні

Номер слайду 5

Художники хочуть поділитися з нами своєю любов'ю до природи, показати нам, як вони бачать світ навколо. Кожен художник малює пейзажі по-своєму, додаючи свої почуття і емоції. Пейзаж - це малюнок або фотографія, де зображена природа або місцевість. Це може бути все, що нас оточує.

Номер слайду 6

18.09.2024 Техніка безпеки на уроках з образотворчого мистецтва

Номер слайду 7

18.09.2024 Правило №1 Правильна осанка. Правильно тримай олівець, пензлик. Правило №2 Правильно поводься з олівцями та пензликами. Не можна бігати з олівцями , пензликами та махати ними. Не можна гризти олівці та пензлики. Правило №3 Правильно розташовуй інструменти перед собою.

Номер слайду 8

18.09.2024 Не пити ! Не куштувати!Правило №4 Не можна пити із стаканчика та куштувати фарби.

Номер слайду 9

18.09.2024 Правило №5 Не розфарбовувати сусіда, себе та все навколо. Не будь замазурою!Спеціальний одяг врятує від бруду!Правило №6 Наведи лад на робочому місці.

Номер слайду 10

18.09.2024«Для того, щоб малювати, потрібно заплющити очі і співати.» Генрі Матісс.

Номер слайду 11

Послідовність малювання пейзажу «Яскраві спогади про літо»

Номер слайду 12

Для наступного уроку нам знадобиться:1.ватні палочки, або серветка, чи поролон…Галерея робіт

pptx
Додано
18 вересня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку