Урок 10. З чого складаються речовини і чому їх так багато

Про матеріал
На уроці дізнаєтесь з чого ж складаються різні речовини, що нас оточують і чому їх так багато. Розповім про атоми і молекули. Буде цікаво. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 10 З чого складаються речовини і чому їх так багатоrrrrr

Номер слайду 2

Кожна речовина утворена з властивих лише їй структурних частинок. Найменші час-тинки у складі речовини називаються атоми. У перекладі на україн­ську це слово озна-чає неподільний. І дійсно, під час хімічних явищ атоми не руйнуються.

Номер слайду 3

Стародавні мислителі понад 2000 років тому ви­словлювали здогадку про існування атомів. У кінці 18 століття ученим вдалося експериментально довести іс­нування атомів. Виявляється, ці своєрідні «цеглинки» стали «будівельним матеріалом» для утворення понад 100 млн речовин. Демокріт. Лукрецій. Левкіпп. Ернест Резерфорд

Номер слайду 4

Дивовижною є не лише величезна різноманітність речовин, а й те, що утворені вони з від­носно невеликої кількості видів атомів (близько 100). У живій і неживій природі Землі досить поширеними є атоми Оксигену, а в космосу – атоми Гідрогену.

Номер слайду 5

Атоми, що мають однакову будову, називають хіміч­ним елементом. До складу якої б речовини не входили атоми одного хімічного елемента, всі вони мають одна­кову будову. Атом Заліза

Номер слайду 6

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
1219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку