Урок 6. 7 клас. Атоми. Молекули.

Про матеріал
Презентація для 7 класу з хімії з теми "Атоми. Молекули." Містить теоретичний блок, вправи та завдання для актуалізації та закріплення. Домашнє завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 6. 7 клас. Атоми та молекули. Вчитель хіміїПустоварова Юлія Юріївнаemail: yuliiapustovarova@gmail.com

Номер слайду 2

Гіпотеза Демокріта. Демокріт вважав, що усі тіла складаються з атомів. Атоми неподільні, їх не можливо знищити і вони знаходяться в безперервному русі. Атоми безкінечно різноманітні, мають нерівності, якими зчіплюються один з одним, утворюючи всі матеріальні тіла. В природі існують лише атоми та пустота.

Номер слайду 3

Актуалізація. Запитання до учнів: 1. Назвіть кілька речовин, з якими ви зустрічаєтесь в побуті? 2. Як ви розумієте поняття: «речовина», «матеріал», «тіло»? Наведіть приклади? 3. Поясніть, чим відрізняються поняття «речовина» і «тіло». Наведіть приклади.

Номер слайду 4

Атоми. Атом – це найменша частинка тіла. У перекладі з грецької atomos – «неподільний». Існують різні види атомів, які називають хімічними елементами і занесені до Періодичної системи хімічних елементів Д.І. Менделєєва.

Номер слайду 5

Будова атома. Атом складається з позитивно зарядженого ядра, оточеного хмарою легких частинок – електронів, які мають негативний заряд.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ядро атоманр+ Протони, р. Нейтрони, н. Ядро. Ядро атома містить елементарні частинки – протони та нетрони. Протони мають заряд +, тому ядро завжди позитивно заряджене. Заряд електрона становить –. В атомі сумарний заряд протонів дорівнює сумарному заряду електронів, тому атом електронейтральнийе- Електрон, е

Номер слайду 8

Молекула — найменша частинка речовини, що має її основні хімічні властивості та здатна до самостійного існування.

Номер слайду 9

Молекула – найменша частинка речовини, що складається з двох і більшої кількості хімічно зв’язаних атомів і яка здатна до самостійного існування.

Номер слайду 10

Молекули. Молекула солі – солона, молекула цукру – солодка. Розміри атомів дуже малі і приблизно дорівнюють 0,000000000001м.

Номер слайду 11

Розміри молекул. Молекула0,0000003мм. Яблуко61мм. Земна куля12742 км

Номер слайду 12

Кількість молекул. В 1см³ повітря міститься27000000000000000 молекул1000000000молекул за секунду. Населення ЗемліКуля (0,007мм)з молекулами повітря900 років

Номер слайду 13

Як побачити молекулу?Побачити молекули можна за допомогою електронного мікроскопа.

Номер слайду 14

Молекула. Збільшення в2000 раз10000000 раз. Краплина води. Вода. Модель молекуливоди

Номер слайду 15

Як добути молекулу із речовини?З твердого тіла – механічним подрібненням. Рідину можна розділити на краплі або пару. Молекули газу можна отримати, створюючи розріджене середовище.

Номер слайду 16

Прості речовини. Простими називаються речовини, що складаються з одного виду атомів. Озон. Кисень. Азот

Номер слайду 17

Складні речовини. Складними називаються речовини, які складаються з кількох різних атомів. Вода. Терпінеол. Вуглекислий газ

Номер слайду 18

Молекули і речовини. Молекули однієї і тієї ж речовини в різних агрегатних станах однакові. В різних агрегатних станах молекули по – різному розміщені і між ними існують різні взаємодії.

Номер слайду 19

Молекули льоду, води, водяної пари

Номер слайду 20

Домашнє завдання.1. Опрацювати презентацію, виписати основні поняття та визначення.2. Прочитати параграф 6. Виконати завдання 32, 33.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
2 травня 2023
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку