Урок "Буква Аа, написання малої і великої букви"

Про матеріал
Урок української мови навчання грамоти (1 клас) Тема: У квітковому магазині. Звук /а/, буква А,а. позначення твердості приголосного звука у складі. Письмо малої і великої букви а,А. Мета: вчити букву А, вчити слідкувати, закріпити знання про артикуляцію звука [а], його позначенням звуковою моделлю/ /, позначенням його буквами Аа; продовжити вправляння у звуковому аналізі слів; розвивати мовлення, збагачувати словниковий запас учнів; вчити писати малу і велику букви а,А; виховувати бережливе ставлення до природи. Обладнання: звукові моделі (картки), таблиця – вірш, картки з букетами квітів, таблиця з буквою, медіа запис. Урок засвоєння нових знань. Хід уроку І. Організація класу Дзвоник всім нам дав наказ, До роботи взятись враз! Будемо ми трудитись гарно, Не мине й хвилини марно! ІІ. Взаємодіємо усно. 2.1. Актуалізація Вирушаємо в дорогу. Алфавіт візьмемо в підмогу. (Слідкування по таблиці) 2.2 Слухання і обговорення тексту а) Робота з малюнком букваря с.36 - Куди це ми потрапили? - Кого ви бачите на малюнку? - Що роблять діти? - Які квіти є в магазині? б) Слухання тексту «У квітковому магазині». Як звали хлопчика? Як звали дівчинку? Які квіти сподобались дітям? Які квіти сподобались татові? Які квіти вони купили? Чому? Для кого вини купили квіти? 2.3. Звуковий аналіз слів. (на дошці букети квітів) А у нас свій магазин, тільки ви зможете отримати букети не за гроші, а за правильно складену звукову модель. Молодці! Ці букети ви візьмете із собою додому. Які ви придбали букети? Що спільного в назвах квітів? Де може бути розташований звук /а/ в слові? 2.4. Графічний аналіз букви. Таблиця. Звук /а/ позначається буквою а,А Розгляньте ці букви. Вони схожі чи відрізняються? На що схожа велика буква? На що схожа маленька буква? Гра «Знайди букву А» На малюнку відшукайте і наведіть букву А. Скільки таких букв сховалося? Молодці - 10. 2.5. Фізхвилинка Гарно всі ми потрудились, Хоча трошки і стомились. Фізхвилинка «Бедрик» Що робив Бедрик щоб заснути? 2.6 Слухання колискової А ще співають колискові пісні. Послухайте колискову «Котику сіренький», як співають? То ж и ми будемо читати тихо, лагідно. Читання, слідкування колискової в букварі с.37. ІІІ. Взаємодіємо письмово. 3.1. Письмо букви а. Зошит с.18. Робота з таблицею. Як ми будемо писати малу букву а. Де вона пишеться? Із скількох елементів складається? 3.2. Поєднання букв. Аналіз написання двох букв а. 3.3. Пальчикова фізкультхвилинка. 3.4. Запис великої букви. Аналіз написання. Написання в повітрі. Робота в зошиті. 3.5. Запис з’єднання великої і малої букви Аа. ІV. Рефлексія Яку букву вчилися писати. Як вони пишуться? Який звук позначає буква А? В яких словах зустрічається? Подаруйте букві смайлик свого настрою.
Перегляд файлу

Урок української мови

навчання грамоти (1 клас)

Тема: У квітковому магазині. Звук /а/, буква А,а. позначення твердості приголосного звука у складі. Письмо малої і великої букви а,А.

Мета: вчити букву А, вчити слідкувати, закріпити знання про артикуляцію звука [а], його позначенням звуковою моделлю/    /, позначенням його буквами Аа; продовжити вправляння у звуковому аналізі слів; розвивати мовлення, збагачувати словниковий запас учнів; вчити писати малу і велику букви а,А; виховувати бережливе ставлення до природи.

Обладнання: звукові моделі (картки), таблиця – вірш, картки з букетами квітів, таблиця з буквою, медіа запис.

Урок засвоєння нових знань.

Хід уроку

І. Організація класу

Дзвоник всім нам дав наказ,

До роботи взятись враз!

Будемо ми трудитись гарно,

Не мине й хвилини марно!

ІІ. Взаємодіємо усно.

  1.        Актуалізація

Вирушаємо в дорогу.

Алфавіт візьмемо в підмогу.

(Слідкування по таблиці)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2  Слухання і обговорення тексту

а) Робота з малюнком букваря с.36

- Куди це ми потрапили?

- Кого ви бачите на малюнку?

- Що роблять діти?

- Які квіти є в магазині?

б) Слухання тексту «У квітковому магазині».

Як звали хлопчика?

Як звали дівчинку?

Які квіти сподобались дітям?

Які квіти сподобались татові?

Які квіти вони купили? Чому?

Для кого вини купили квіти?

  1.        Звуковий аналіз слів.

(на дошці букети квітів)

Астры великолепный букет. Букет сезонных цветов Астры 101 шт. Букет «Маки» с доставкой по Москве – цветы от                     </div>
                </div>
                                                                                                            </div>
                    

                    

                                    </div>

                <div class=

docx
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
1128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку