Урок "Економіко-географічне положення Італії"

Про матеріал
Конспект уроку допоможе молодому вчителю у повному обсязі висвітлити матеріал теми.
Перегляд файлу

Тема. Країни Європи

Дата проведення.

Навчальна група, курс. Група №13, курс 2

Номер уроку. 12

Тема уроку. Італія

Мета: засвоєння знань нового матеріалу та розвитку в учнів предметних компетентностей: мовленнєвої, інформаційно-цифрової, математичної, уміння вчитися впродовж життя і громадянської, екологічної грамотності та здорового життя.

Знання: сформувати в учнів систему знань про особливості ЕГП Італії, населення, господарства; визначити вплив ЕГП на розвиток господарства,територіальні відмінності у структурі господарства країни.

Вміння: розвивати практичні уміння працювати з матеріалом підручника, картами атласу, комп’ютером; формувати  вміння  поєднувати теоретичні знання із практикою – розв’язання географічних задач, проблемних завдань та складання карти країни.

Ставлення: виховувати самостійність, цікавість до пошуку і аналізу необхідної інформації, дбайливе ставлення до інших народів та національностей.

Очікувані результати: учні виявляють та характеризують основні чинники, що визначають місце країни в міжнародному поділі праці, називають складники третинного, вторинного та первинного секторів економіки, складають комплексну економіко-географічну характеристику.

Тип уроку: урок формування компетентностей.

Вид уроку: ділова гра «Складаємо карту Італії»

Методи проведення: розповідь-пояснення, опис, бесіда, робота з підручником, презентація, зображення явищ та об’єктів,  постановка проблемного питання,  складання карти.

Міжпредметні зв’язки: біологія, економіка, історія, художня культура.

Комплексно-методичне забезпечення уроку:

Наочне забезпечення: Географія (рівень стандарту): підр.для 10-х класів закл.загальн.середн.освіти/ Валерій Пестушко, Ганна Уварова, - Київ: Генеза, 2018, с.191.

Дидактичне забезпечення: атласи, політична карта Європи, фізична карта Європи, роздатковий матеріал.

Інформаційно-комунікаційне забезпечення: комп’ютер, мультимедійне обладнання, інтерактивна карта, презентація «Я складаю карту Італії», відео «Цікаві факти про Італію» https://www.youtube.com/watch?v=1rvSsnqZyyc

 

ХІД УРОКУ

І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

ІІ. ВСТУПНА ЧАСТИНА

  1. Актуалізація

Бонжорно бамбіно (доброго дня)

Вікторина «Що я знаю про Італію» (слайд 2)

docx
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
6 травня 2023
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку