Урок-гра на тему "День Святого Валентина"

Про матеріал

Мета гри: розвивати мову учнів, узагальнити знання, здобуті на уроках англійської мови. Розвивати загальноосвітній та полікультурний рівень учнів. Розвивати вміння працювати в колективі та приймати спільне рішення. Розвивати загальноосвітній та полікультурний рівень учнів. Виховувати повагу до культури різних країн, інтерес до вивчення англійської мови

Перегляд файлу

 

Lesson

Fofm 4

Пов’язане зображення

Урок-гра

Мета гри: розвивати мову учнів, узагальнити знання, здобуті на уроках англійської мови.  Розвивати загальноосвітній та полікультурний рівень учнів.  Розвивати вміння працювати в колективі та приймати спільне рішення. Розвивати загальноосвітній та полікультурний рівень учнів. Виховувати повагу до культури різних країн, інтерес до вивчення англійської мови

Хід гри:

I. Організаційний момент.

Teacher: Good dау, children and our guests! I’m very glad to see you here. Today  we will have a competition, which is called "I know everything”. Two teams will take part in a game of the most quick-witted and the cleverest.

So, let’s congratulate our teams: the _________________, and the______________

All of you have a good chance to improve your English during the game.  During our game you will be able to do different tasks and have fun.  Do you  know which holiday is today? Yes, you are right, it is St. Valentine’s Day.

Всі ритуальні подарунки на День Святого Валентина повинні мати форму серця. Це можуть бути солодощі, повітряні кульки і так далі

 So, after each well done task you’ll get hearts, as a symbol of this holiday.

So, let’s start!

II. Основний етап.

Валентинів день святкують усі - і дорослі, і діти. З родиною, з друзями. Святкують з давніх пір. Це свято пов'язане із зворушливою і сумною історією. У III столітті н.е. римський імператор Клавдій II видав указ, що забороняв людям одружуватися. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків удома, а їх призначення - бути хорошими солдатами і битися за Рим. Але знайшлася людина, яка, незважаючи на жорстоку заборону, потай освячувала союзи закоханих. Молодого християнського священика звали Валентин.

 Виявивши ці "антидержавні" одруження, імператор повелів відправити порушника до в'язниці, а потім стратити. Перебуваючи у в'язниці, Валентин побачив доньку тюремника. Молоді люди полюбили одне одного. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він послав дівчині коротку прощальну записку з підписом: "Від Валентина", яка згодом стала означати вічну прихильність і вірність. А дата смерті священика, що попри суворі перешкоди обручав закоханих, та так і не побачив свого щастя, навіки залишилася в пам'яті людей. Прах його похований у церкві Святого Праксідіса в Римі.

 

And now we come to the 1st  round of the game, called “The ABC game”. You’ll get letters of the alphabet in different colors. You need to put the letters in the right order, so as to get the words, the names of the holidays. 

N E W  Y E A R         C H R I S T M A S

E A S T E R              St.  V A L E N T I N E’  S

Символом Дня всіх Закоханих вважають червоні троянди. Коріння цих традицій - в античному язичництві. Богиня любові Афродіта, поспішаючи до коханого, наступила на кущ білих троянд та оросила троянди своєю кровю. З тих пір червоні троянди- це символ любові і пристрасті, їх принято дарувати на День Святого Валентина.

And our 2nd round is ‘’A magic flower’’

(Капітан обирає учнів з команди, які відповідатимуть. Квітка має 7-9 пелюсток, на кожній написано завдання, виконавши його правильно команда отримує сердечко. Якщо капітанові попадеться пелюстка з цифрою 5, команда отримує  5 додаткових сердечок)

1. Say or sing the English alphabet.

 2. Name 5 colours.

3. Name 5 parts of body.

 4. Name 5 school subjects.

 5. You’re lucky! You won a prize!

 6. Name 5 sorts of vegetables and fruits.

 7. Name 5 school things.

8. Name 5 professions.

9. Name 5 rooms

У Фінляндії цей день називають Днем друзів, і окрім коханих, листівки надсилають найкращим товаришам. Тут це свято набуло популярності у 80-их роках. День Валентина досяг цих країв завдяки американським студентам, які приїжджали сюди за обміном. Вважається, що така трансформація зі святом відбулась внаслідок прагнення місцевих чоловіків та жінок до рівноправ’я. А, можливо, кохання, як і дружба, потребує перш за все відданості та щирості почуттів. Але ця зміна є непоганою ідеєю, адже святкувати можуть всі, а не тільки ті щасливчики, які вже знайшли свою другу половинку.

А я пропоную вам з конкурс. . And we are going to do the crossword

Результат пошуку зображень за запитом "кросворди  до дня святого валентина на англ мові"

В Австрії існує історія, що День святого Валентина прийшов туди завдяки британському офіцеру, який служив у містечку Грац. Згідно з легендою, він купив своїй коханій букет квітів до свята. Однак, продавщиця не знайшла в магазині жодних сердечок, бо про День всіх закоханих там ще не знали. Тому жінка просто намалювала йому серце червоною помадою на клаптику паперу.

The 4th task is to find and read the valentine. (валентинки розрізані та розвішені по класу. Завдання – з»єднати частини в послання та прочитати його)

Roses are red,
Violets are blue,
Sugar is sweet
And so are you.

 What a happy day today!
Boys and girls are very gay!
They dance and play.
What a happy,happy day!

Roses are red,
Violets are pleasant,
You’re getting this card,
Instead of a present

Традиційно на День всіх закоханих люди дарують один одному різні ласощі у формі сердечок. Квіти і маленькі сувенірчкики. Повелось це ще з Середньовіччя. Як писав літописець Семюель Пепіс в 17 столітті, 14 лютого закохані обмінювались маленькими подаруночками: рукавичками, перснями, ласощами. Та незмінними атрибутами свята залишаються валентинки, червоні троянди, голуби і купідончики

А ми з вами зараз розфарбуємо та подаруємо валентинки  тому, кого хотілось би привітати найбільше

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "розмальовки до дня валентина"

Результат пошуку зображень за запитом "розмальовки до дня валентина"

Результат пошуку зображень за запитом "розмальовки до дня валентина"

Результат пошуку зображень за запитом "розмальовки до дня валентина"

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "розмальвки до дня валентина"

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "розмальвки до дня валентина"

Пов’язане зображення

 

IIІ. Заключна частина.

 That’s all. Well. I hank you all the participants for taking part in this  competition. You were very nice, clever and cheerful.  Let’s choose the best team. We have а winner. іt іs …

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
4 березня 2019
Переглядів
1453
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку