Урок "І.Нечуй-Левицький "Кайдашева сім`я". Вплив соціальних умов на життя селян"

Про матеріал
Презентація до уроку "І.Нечуй-Левицький "Кайдашева сім`я". Вплив соціальних умов на життя селян" (10 клас). Розробка уроку з елементами Stem-освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Кроссенс» Український письменник? Головний герой твору ? В кого з сім`ї «серце з перцем»? Головні сварки в сім’ї? Ім’я молодшого сина ? Ім’я старшої невістки ? Хто з невісток був добріший ? Прізвище сім’ї ? З чим пов’язаний образ груші в творі ?

Номер слайду 2

“ Кайдашева сім’я ” Вплив соціальних умов на життя людства

Номер слайду 3

Письменник створив реалістичні образи двох поколінь Кайдашів, наділивши їх типовими рисами характеру дрібних власників. Старі Кайдаші – люди працьовиті, але часів панщини, коли змушені були у всьому коритися панові та батькам.

Номер слайду 4

комп’ютерне тестування

Номер слайду 5

«Кластер»

Номер слайду 6

Завдання для дослідження: Дослідження соціальних умов 19 століття; Порівняльна характеристика Карпа і Лавріна; Порівняльна характеристика Мотрі і Мелашки; Проведення паралелі між 19 століттям та сьогоденням.

Номер слайду 7

Висновок : повість І. Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я" є сучасною, примушує людей замислитися ,бо найдорожче у сім'ї — це мир, злагода і спокій

Номер слайду 8

Домашнє завдання написати твір-роздум про подальше життя родини Кайдашів та створити ілюстрації до власного твору засобами графічного редактора.

ppt
Додано
27 вересня 2019
Переглядів
1329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку