Урок-квест для 4 класу

Про матеріал
Урок-квест до 1 вересня для 4 класу. Мета. Познайомити дітей з традиціями святкування Дня знань в різних користуватися картою. Розвивати мислення, пам'ять, уяву. Виховувати повагу до України та до традицій інших країн, дружелюбність, згуртованість.
Перегляд файлу

 

Урок - квест «Подорож до країн світу»

Мета. Познайомити дітей з традиціями святкування Дня знань в різних користуватися картою. Розвивати мислення, пам'ять, уяву. Виховувати повагу до України та до традицій інших країн, дружелюбність, згуртованість.

Обладнання: карта світу, атласи, прапори країн, кросворд, повітряні кульки, ІКТ

Хід уроку

І. Організація класу

Вранці сонце пробудилось

І над обрієм з’явилось

Вереснева вже пора –

Йде до школи дітвора

ІІ. Актуалізація опорних знань

  • Чим незвичайний початок вересня?
  • Що змінилося у вашому житті?

ІІІ. Оголошення теми і мети

  • Сьогодні у нашій країні свято науки і знань. Свято чудове і веселе, бо ми живемо у вільній і незалежній Україні, де всі діти і дорослі мають право на навчання, на одержання потрібних знань. У цей день діти у різних країнах святкують його по-різному.
  • І зараз ми дізнаємося, як проходить День Знань у інших країнах, побуваємо у деяких з них і зробимо те, що роблять діти країн світу в цей день.

ІV. Робота в групах

  • Знайти країну на карті, в якій ви зараз перебуваєте
  • Прочитати статтю і розповісти, про що дізнались

 

 

 

І група

Німеччина: солодкий початок

У Німеччині навчальний рік починається у кінці серпня – початку вересня. І певного дня для цієї події не існує. День Знань щороку визначає влада залежно від початку сезону дощів, щоб діти могли якомога більше насолодитися на сонечку.

 До Дня знань, за традицією, разом з батьками склеюють з паперу кошик і прикрашають його аплікацією. Потім батьки складають туди солодощі, іграшки, різні цікаві дрібниці.

 Перший день у школі Німеччині зазвичай святковий. Малеча приходить з батьками, інколи – з усією родиною. Квітів вчителям не дарують.

ІІ група

Нідерланди : дітям – морозиво, вчителям – квіти

У Нідерландах навчальний рік починається у понеділок, можливо, у середині серпня. Усіх дітей збирають разом, директор робить промову. Квіти прийнято дарувати не в перший день навчального року, а в останній.

 У перший день навчання проводять конкурс листівок. Усі діти під час канікул надсилають у школу саморобні оригінальні листівки. Переможців нагороджують подарунками і обов’язково морозивом.

ІІІ група

Ізраїль: діти запускають мрії в небо

 В Ізраїлі перший день навчання  - 1 вересня. Діти приходять до школи на перший урок, знайомляться з новими дітьми, спілкуються зі своїми однокласниками. Святкова лінійка проходить під час другого уроку. Потім школярі пишуть на повітряних кульках свої мрії, побажання і запускають їх у небо.

 

 

 

 

ІV група

Україна: 1 вересня – День знань

 В Україні 1 вересня з давніх-давен не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів, викладачів це справжнє свято – День знань. З цього дня починається навчальний рік у всіх навчальних закладах країни.

 1 вересня в Україні супроводжується урочистими заходами. У цей святковий день першокласники знайомляться зі школою та своїми першими вчителями. Старші за них школярі після літніх канікул переходять у наступний клас.

 Традиціями цього свята, що передаються від покоління до покоління школярами – квіти для вчителів, пишні банти у дівчаток гучний звук першого шкільного дзвоника та перший урок про Україну.

Завдання : розгадати кросворд

  1. Дерево - символ мужності і сили на Україні
  2. Український воїн у минулому
  3. Державний символ України
  4. Збірка віршів Тараса Шевченка
  5. Столиця України
  6. Квітка – народний символ України
  7. Гори України

 

V. Заключна частина

1. Україна – багатонаціональна, багатомовна. Щасливі ми тим, що народилися і живемо в такій чудовій, багатій, мальовничій землі, у нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини .

  • Яке свято відзначає наша держава у серпні місяці?
  • Які державні символи ви знаєте?
  • Що означають кольори нашого прапора?
  • Які народні символи України ви знаєте?

 

 

  •  

 

  • Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

 

2. Гра «Пригадай і продовж прислів’я»

*Слово до слова - … (зложиться мова).

*Слово – не горобець, … (вилетить – не впіймаєш).

*Гостре словечко … (коле сердечко).

*Птицю впізнають по пір’ю, … (а людину – по мові).

VІ. Підсумок

  • Що зазвичай бажають люди один одному, вітаючи зі святами? (щастя, благополуччя, добра, миру)
  • Так, про це мріє кожен. Але щоб зберегти мир у нашій країні, примножити добро і домогтися добробуту для всіх, потрібно навчитися розуміти один одного, приймати один одного такими, якими ми є, поважати культуру і внутрішній світ інших.
  • Пам’ятаємо, не забуваємо і цінуємо нашу Батьківщину. Збережемо наш патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь.

Завдання: надути кульки з побажаннями на навчальний рік

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку