Урок на тему "Добро і зло"

Про матеріал
Урок: Я досліджую світ у 2 класі Тема уроку. Добро і зло Мета уроку. Формувати оцінні судження щодо ознак добра і зла; збагачувати словник учнів; формувати читацький інтерес. Допомогти дітям зрозуміти, що таке добро і зло, що значить бути добрим, і що лежить в основі доброти, доброго вчинку; формувати почуття чуйності і доброзичливості. Розвивати вміння творити добро у повсякденному житті, вчитись боротись із проявами зла в житті. розвивати вміння колективно обговорювати прочитане, уважно і зацікавлено слухати товариша і доповнювати його відповідь у ході бесіди. Виховувати культуру морально-етичних почуттів; виховувати людяність, милосердя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добро і зло. Я досліджую світ2 клас. Вчитель: Пензова Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Вправа «МІКРОФОН» Діти, а як ви розумієте слово Добро?-Добро – це коли ти допомагаєш людям похилого віку-Добро – це коли ти турбуєшся про людей з особливими потребами.-Добро – це коли ти шануєш своїх рідних.-Добро – це коли ти вітаєшся з іншими.-Добро – це коли ти поважаєш свого вчителя.-Добро – це коли ти вмієш співчувати іншим.-Добро – це коли ти взимку підгодовуєш пташок.-Добро - це коли ти ділишся з друзями. Отже, виходить, щоб бути доброю людиною, треба робити гарні вчинки, нести людям світло і тепло. Добрий – це той, хто робить добро.

Номер слайду 3

Створення сонечка доброти. ПІДТРИМКА, ТУРБОТА, ДОПОМОГА, НЕНАВИСТЬ, СПІВЧУТТЯ, ЗЛІСЬ, ПІКЛУВАННЯ, ЛЮБОВ, ЖАДІБНІСТЬ, ЖОРСТОКІСТЬ, ПОСМІШКА, ЧУЙНІСТЬ, БАЙДУЖІСТЬ, ЗАЗДРІСТЬ, ВДЯЧНІСТЬ, МИЛОСЕРДЯ, ЗЛАГОДА, ДРУЖБА, ХОРОШИЙ ВЧИНОК, ПОВАГА ДО БАТЬКІВ.

Номер слайду 4

Добро і Зло – це зовсім не сусіди,Живуть вони на двох материках. На першому , де Зло, там завжди біди,Там де Добро – приносить щастя птах. МОЗКОВИЙ ШТУРМА чи можна доторкнутися до Добра?А чи можна Добро покуштувати?А чи можна добро понюхати?А що можна? (Відчути, бо добро це категорія не матеріальна, духовна)

Номер слайду 5

Вправа « З’єднай прислів’я»Де є добро, там зникає зло. Добро не лихо, ходить по світу тихо. Не одяг красить людину, а добрі діла. Добре діло роби сміло. Не роби комусь, що тобі не мило. Добре ім’я краще багатства.

Номер слайду 6

РОБОТА З ПІДРУЧНИКОМ (с.58-59)Робота з казкою «За добро – добром»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Підсумок уроку. У кожного з нас живе маленьке сонечко. Це сонечко – доброта, яка живе у наших серцях. Вмійте дарувати тепло своїх сердець всьому живому, всім, хто оточує вас. Освітлюйте і ви всім шлях. Як сонце з висоти!Хай сяє усмішка в очах. Будь завжди добрим ти!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
635
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку